Saaristolaisleipä

lauantai 21. joulukuuta 2013Saaristolaisleivän ehtii vielä hyvin tehdä omaan joulupöytään taikka viemisiksi. Meillä leipä on oleellisen osa joulua, se maistuu niin mainiolta sekä kalojen että kinkun alla ja erityisen mainiolta paksun voikerroksen peittämänä.
Sain testattavakseni Laihian Mallas Oy:n Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäainekset, enää ei ole itse leivottu leipä vaivasta kiinni. Paljoa helpommalla ei enää leipä synny, jauhoihin sekoitetaan kuivahiiva ja neste. Taikina kaadetaan pakkauksen mukana tulevaan kertakäyttövuokaan, kohotetaan ja paistetaan.
Mun äiti on Laihialta ja Laihian Maltaan tuotantolaitos kuuluu oleellisesti lapsuudenmaisemaani. Innostuin ehkä vähän liikaakin kun ottivat sieltä yhteyttä ja olisin varmasi pelkän Laihian vuoksi testannut jotain pöllömpääkin tuotetta. Mallasmestarin leivässä ei kylläkään ole mitään pöllöä vaan aivan erinomainen tuote, onneksi lähettivät useamman kokeilupakkauksen, tämä testileipä katosi käytännössä yhdellä aamiaisella!
Tein leivän veteen, ajattelin kokeilla vielä piimää. Toivottavasti tuotetta saa jostain lähistön ketjumarketista. Tai sit vaan tilausta vetämään Laihialle, sieltä sitä nyt luulis saavan, ketjumarketistakin.
Mukana tullut pahvinen paistovuoka on ihan kelpo peli tuliaisleivälle tai jos ei omista leipävuokaa (ei ainakaan ole leipominen vuoasta kiinni). Muutoin suosittelen kaivamaan esiin kunnon peltivuoan, joka ei anna taikinan kohotessa periksi.

Yhteistyössä Laihian Mallas Oy

6 kommenttia

 1. Saaristolaisleivän maku kuuluu ehdottomasti jouluun! Taikina kohoaa parhaillaan, meillä tehdään se perinteisesti puolukan kanssa ja kerralla koko pellillinen.

  Kaunis kuva!

  VastaaPoista
 2. H-Hallista ostin tuota, mutta on vielä pussissaan.
  -sirpa-

  VastaaPoista
 3. Meille tuli tuollainen pakkaus jonkun joulupaketin mukana, leivottiin leipä joulupöytään ja en voi muuta kuin yhtyä kehuihisi :). Helppoa ja ihanan mehevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ja yhtä helppoahan tämä olis tehdä että sekoittais kaikki kuiva-aineet itse, mutta se niiden etsiminen kaupasta ja sitten mitä niillä loppumaltaillakin sitten tehdään??

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements