#Kevätsiivous

perjantai 14. helmikuuta 2014

Meillä (noh, minulla) on todella paljon tavaraa. Siis todella paljon. Keskitytään tässä nyt vain keittiöön kun ruokablogissa ollaan, mutta on sitä muissakin tiloissa.
Veitsiä laskin että löytyy 22. Se on aika monta veistä, kovin monelle ei ole käyttöä yhtäaikaa.
Kymmenen litran kattiloita on vissiin kolme. Eihän sitä koskaan tiedä koska tulee ne rapujuhlat ja tarvitaan kattiloita. Tavalliselle hellallekin niitä toki mahtuu vain kaksi.
Minulla on kalakattila, mainostan aina kuinka kätevä se on hellalla savustamiseen. Oli se sen yhden kerran, sen ainoan kerran kun sitä käytin.
Minulla on parsakattila. En löydä sitä koskaan kun tekisi just siinä mieli sitä parsaa keittää.
Minulla on kahdeksan erilaista pannua. Varmaan tuiki tarpeellisia joka ikinen.
Onneksi minulla on uusi tyhjä toimisto, johon tarvitaan kaikenlaista. Sinne voi viedä lautasia, kulhoja, kuppeja, aterimia, kapustoja ja pari pannuakin.
Keittokirjoja lähti viime vuonna blogin kautta vino pino, mutta vielä jäikin ja edessä on toinen karsintakierros. Ruokalehdet olen lajitellut omasta mielestäni vallan näppärästi kuukausien mukaan, en vaan avaa niitä koskaan. Helmikuun lehdet lähti jo kiertoon ja maaliskuu on hyvässä vaiheessa.
Minulla ei sentään ole keittiössäni enää myrkkyongelmia, olen vaihtanut kaikki järeät tökötit jo aikaa sitten ekologisiin kevyempiin ja jopa tehokkaampiin vaihtoehtoihin.

Tavaratuskastumisestani lähti idea. En ihan varmasti ole yksin ongelmineni. Periaatteen tasolla tämä on helppo homma: turha pihalle, tilalle iloinen mieli. Toteutus hankalampi, mistä aloittaa näin massiivinen projekti ja mihin sen kaiken tavarankin sitten laittais. Tarvitsen erittäin selkeän suunnitelman, tarvitsen tavoitteen, ennen kaikkea tarvitsen vertaistukea. Syntyi #Kevätsiivous-kampanja.

#Kevätsiivous on Lilly's Eco Cleanin, Huili-lehden ja Suomen ammattijärjestät ry:n yhteiskampanja, johon kaikki voivat osallistua sosiaalisessa mediassa tägillä #Kevätsiivous.
Kampanjaan voi myös hakea mukaan Huilin sivuilta löytyvällä lomakkeella. Hakeneista valitaan kuusi taloutta, jotka saavat käyttöönsä Lilly's Eco Cleanin koko tuotevalikoiman, Huilin vuosikerran ja ammattijärjestäjän konsultoinnin urakassa alkuun pääsemiseksi. #Kevätsiivous huipentuu kirppistapahtumaan Teurastamolla 24.5.

Kampanjan kätilönä olen vahvasti mukana ja raportoin Huilin puolella säännöllisesti edistymisestäni. Ensimmäinen avautuminen on jo luettavissa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements