Sisilialainen kurpitsapata ja Kätevä kokki Jamie Oliver

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Resepti on Jamie Oliverin kirjasta Kätevä kokki Jamie (readme.fi). Ja kätevää on kertakaikkiaan! Luen kirjaa iltalukemisiksi sängyssä. Mukana on vihko ja kynä, jotta voin listata kokeiltavat ohjeet ja tehdä muistiinpanoja. Ekana iltana sain viikon ruokalistan valmiiksi ja kävin nukkumaan. Seuraavana en yhtään enää muistanut mihin saakka pääsin, mutta arvelin, että noin puoleen väliin kun niin monta kokeiltavaa ruokaa ehdin kirjata ylös. Puolikirja ei tuntunut tutulta, joten aloin selata kirjaa alkuun päin. Lopulta sivulla 59 näkyi ensimmäinen tuttu ohje. Kurpitsapata on kirjan sivulla 28 ja se on kirjan kolmas resepti.
Männäviikolla käytiin keskustelu hyvästä keittokirjasta, sen pitää olla luettava. Pelkkä reseptiluettelo ei ole kiinnostava. Innostun myös kauniista kuvista, mutta ne eivät välttämättä kestä aikaa kun niissäkin on trendiä ja muotia. Huomasin, että mun nykyiset lempikirjat ovat nimenomaan luettavia ja samalla tajusin millä periaatteilla keittokirjahyllyä karsitaan, aika moni kirja lähtee matkalle uuteen kotiin kevätsiivouksen yhteydessä.

Alkuperäinen resepti olisi sisilialainen kurpitsa-kikhernepata, mutta sovelsin siitä oman version kaapista sopivasti löytyneiden tarvikkeiden mukaan. Ilman kikherneitä (ja kasvisliemikuutiotakin) tämä oli ihan tolkuttoman hyvää ruokaa! Kurpitsat paahdetaan ensin uunissa ja padassa tapahtuu 40 minuutin keittoaikana ihana muodonmuutos litkusta täyteläisen paksuksi padaksi.

2 myskikurpitsaa
oliiviöljyä
2 sipulia
1 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 tulinen kuivattu pikkuchili
puoli purkkia tummia oliiveja
1 tlk tomaattimurskaa

Kuori kurpitsa ja kaavi siemenet lusikalla, kuutioi reiluiksi paloiksi. Paista 35-40 minuuttia 190-asteisessa uunissa kunnes kurpitsat ovat ruskistuneet.
Kuori ja pilko sipuli. Laita pataan (kattilaan) sipulikuutiot, reilusti öljyä, rusinat ja mausteet, kuullota. Lisää tomaattimurska, oliivit ja paahtuneet kurpitsa. Kaada pataan vielä puoli litraa kuumaa vettä ja hauduta hiljalleen nelisenkymmentä minuuttia.


Olen saanut kirjan kustantajalta blogin kautta.

2 kommenttia

  1. Ooh, tätä on kyllä pakko kokeilla! Jostakin syystä kaikki sisilialaiseksi väitetty ruoka aina vetoaa (ehkä siksi, että olen siellä maistellut joitakin elämäni parhaita ruokia) mutta tässä kyllä näyttää muutenkin olevan suunnilleen kaikki kohdallaan. :)

    VastaaPoista
  2. Sisilialaisen tästä taitaa tehdä noi rusinat. :) Mutta siis ihan törkeen hyvää, en voi kuin suositella. Meillä ei ollut ruoassa lainkaan suolaa kun ei alkuperäisen ohjeen liemikuutiotakaan laitettu (koska vauva), mutta eipä sitä tarvinnut lautasellekaan lisätä. Kaneli ja chili riitti mausteiksi.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements