Sitä parempi soppa - tai pasta

tiistai 28. lokakuuta 2014

Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen on syksyn mittaan julkaissut Sitä parempi soppa -keittokirjan. Sain kirjan jo aikaa sitten, mutta nyt vasta ehdin (muistin) siihen perehtyä lehtikaalihuumassasi. Muistin eläväisesti pekonisen lehtikaalipastan reseptin ja se mielessäni lähdin kahlaamaan kirjaa. Pastaa en lopulta kirjasta löytänyt, liekö nähnyt sen sitten Marin blogissa. Mutta ajatus pastasta ja kirjasta löytyneet lehtikaalireseptit inspiroivat todella maukkaaseen lopputulokseen. Ja eikös se ole keittokirjassa juuri parasta, että saa ideoita ja inspiraatiota omiin toteutuksiin! Lehtikaaliosastolta menee kyllä sellaisenaan kokeiluun pesto-ohje, lehtikaalia on jääkaappi täynnä ja nykyään sitä notkuu kotimaisena ihan joka kaupan hyllyllä, Lidlissäkin.
Kirja on mukavasti jaettu värien mukaan eikä perinteisellä ruokalajijaottelulla. Lukutaitoisille pienille (ja miksei isommillekin) apukokeille on omat osuutensa resepteissä.

Lehtikaalipasta

2 rkl pinjansiemeniä
1 pkt pekonia
oliiviöljyä
4-6 lehteä lehtikaalia
150 g savustettua scamorza-juustoa

Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja hyvän tuoksuisiksi. Siementen paahtuessa siivuta pekoni. Kaada valmiit siemenet lautaselle, laita pannuun pekoni ja ruskista rapsakaksi. Lisää pannuun reilusti oliiviöljyä ja revityt lehtikaalin lehdet. Ota pannu heti liedeltä ja kääntele hetki. Lisää pinjansiemenet ja juusto sekä löyhästi valutettu pasta. Sekoita ja tarjoile heti.



www.kirjapaja.fi
Kuva on Kirjapajan sivulta.
Olen saanut kirjan blogin kautta.

4 kommenttia

  1. Me tehtiin samaisesta kirjasta ihan loistava kurpitsapasta. Ja postettiin tänään. Että näin ne mielet toimii :). Scamorza on i-ha-naa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ja mä teenkin sit heti tänään kurpitsapastaa, katotaan postaanko siitä sitten huomenna.

      Poista
  2. Just näin, inspiraatiota ja kokeiluintoa toivon kirjani välittävän kotikeittiöihin! Se herkullinen pasta on tosiaan tämän syksyn tuotos ja löytyy blogista. Kiitos kivasta kirjoituksesta! Ja Merituulia kävinkin jo kiittelemässä Sillä sipulin-puolella.. :) Hauskasti samaan aikaan kirjoittelette.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kirjasta, tykkään tosi paljon värijaottelusta. Merituuli nosti postauksessaan kirjasta esiin kvinoan, ehkä mäkin uskallan nyt kokeulla sitä enemmän ja paremmalla menestyksellä kuin tähän saakka. Mulla on Karilta saatua kvinoaa useempi paketti. ;)

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements