Pysytään nyt tässä parsassa kun on kerran aloitettu. Sapuske on suoraan osastolta ’paljon kasviksia ja vähän täysjyväviljaa’, siis terveellistä ja hyvää. Tosin ei mitenkään erityisen kaunista..
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl laakerinlehteä
6 tankoa parsaa
1 rkl saksanpähkinöitä ruoheena
1 rkl tuorejuustoa
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl laakerinlehteä
6 tankoa parsaa
1 rkl saksanpähkinöitä ruoheena
1 rkl tuorejuustoa
oliiviöljyä
Kuori ja siivuta sipuli ja valkosipuli. Laita sipulit pannuun kera laakerinlehden. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hennosti väriä. Sipulien paahtuessa kuori ja pätki parsat.
Lisää parsanpätkät ja saksanpähkinärouhe lopulta pannuun ja kääntele sipulien sekaan minuutin taikka parin ajan. Lisää juusto ja tarvittaessa suolaa ja oliiviöljyä.
Ota liedeltä ja lisää reilusti al denteksi keitetty täysjyväpasta. Sekoita ja pistä nautiskellen.
Lisää parsanpätkät ja saksanpähkinärouhe lopulta pannuun ja kääntele sipulien sekaan minuutin taikka parin ajan. Lisää juusto ja tarvittaessa suolaa ja oliiviöljyä.
Ota liedeltä ja lisää reilusti al denteksi keitetty täysjyväpasta. Sekoita ja pistä nautiskellen.
Sultahan pukkaa paljon näitä parsareseptejä;pitääkin äkkiä mennä ostamaan taas parsaa......
VastaaPoistaMeinasin laakerinlehtien kohdalla kääntyä kannoillani, mutta saksanpähkinät saivat minut toisiin ajatuksiin.
VastaaPoistaYaelian: Ja kohta pukkaa lisää, parsakausi jatkuu vielä!
VastaaPoistaJams: (Kuiva)mausteiden paras puoli onkin, että ne voi ihan vaan jättää pois tai vaihtaa johonkin muuhun. :)
Itse olen suuresti ihastunut laakeriin, mutta tiedän monta, jotka eivät voi sietää sitä ja muutaman, jotka tulevat siitä kipeäksi.