Aglio, olio e peperoncino

tiistai 25. elokuuta 2009

Pastojen aatelia, todellista prinsessaruokaa – valkosipulia, oliiviöljyä ja chiliä.
Ja melkein helpoin kaikista mahdollisista pastoista. Vaikka pastaa valmiilla pestokastikkeella ei mukaan laskettaisikaan, niin heti tulee mieleen kaksi vielä helpompaa, mutta niistä lisää toiste.
Tämän ainut juju on pitää öljyn lämpö tarpeeksi matalana etteivät valkosipulit ja chili pääse kärvääntymään. Päälle kinosmuodostelma parmesaania tai pecorinoa ja kiesus että maistuu!

reilusti öljyä
valkosipulinkynsiä pari kappaletta per syöjä
pari peperoncinoa nassuun
suolaa

Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Murskaa chilit. Kuumenna valkosipulia ja chiliä öljyssä sen verran, että öljy alkaa vähän poreilla valkosipulinsiivujen ympärillä. Laske lieden lämmöt nolliin ja jätä pannu levylle.
Ripsi öljyyn vähän suolaa ja sekoita keitettyyn pastaan.

7 kommenttia

  1. Tämä sattuu olemaan yksinkertaisuudessaan nerokas ja ehkä maailman paras pasta. Olen erityisen ihastunut paikallisen italialaisen ravintolan annokseen - ja nyt postauksesi jälkeen täytyy varmaan käydä lähiaikoina sellainen nauttimassa. Sitä ennen voisin kyllä kokeilla tehdä tätä itse.

    VastaaPoista
  2. Munkin mielestä tämä on yksi parhaimmista. Maku on tässä pastassa niin kohdallaan kuin vain voi olla!

    VastaaPoista
  3. Aimo & Yaelian: Eikö olekin herkullista kertakaikkiaan! Toinen mun lemppari, vielä yksinkertaisempi, on pelkkää pastaa ja oliiviöljyä, parmesaanilla.

    VastaaPoista
  4. Täydellinen perjantai-illan ruoka. Hyvä, helppo ja nopea. Kiitos vinkistä, tein eilen.

    VastaaPoista
  5. Kirsikka: Mukavaa että maistui!

    VastaaPoista
  6. No tämähän on varsin simppeliä ellei onnistu polttamaan valkosipuleita.

    VastaaPoista
  7. Yksinkertaista ja niin maukasta! Ensi perjantaina teen minäkin, ja ostan pastalle sopivaa viiniä. Oih, oispa jo perjantai!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements