Paahtopaisti

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Muistatteko Bridget Jonesista kohtauksen, jossa keitto muuttui siniseksi sinisestä narusta? Kohtaus tuli mieleeni kun sidoin paahtopaistia vaaleanpunaisella puuvillalangalla. Paisti olisi sisältä kauniisti rosee, enkä usko että langalla oli vaikutusta.














Paistoin pinnan kiinni kuumalla pannulla, jonka jälkeen pyörittelin paistin suolan ja pippurin seoksessa. Sitten sitaisin paistin tiukalle paketille timjaminoksien kera, asensin paistomittarin juuri lihan keskellä ja säädin sisälämpötilaksi 61 astetta (elektronisella mittarilla siis). Nostin paistin ritilälle ja laitoin 110-asteiseen uuniin.














55 asteessa lämpötilan nousu jotenkin hyytyi ja nälkä kasvoi, joten 59 asteessa en enää jaksanut odotella vaan otin lihan uunista ja käärin sen kaksinkertaiseen folioon ja vielä useaan keittiöpyyhkeeseen vetäytymään puoleksi tunniksi. Sanomalehti olisi pyyhettä parempi kääre, mutta olin juuri aikaisemmin päivällä vienyt kaikki lehdet ulos eikä juuri tehnyt mieli lähteä pihan perälle dyykkaamaan.
Paistin lisukkeena tarjosin karamellisoituja fenkoleja, niistä lisää myöhemmin.





5 kommenttia

  1. ihana yrttikimppu ;) Ja kauniisti rosee. Varmasti tosi nams.

    VastaaPoista
  2. Kiva uusi tapa yrttikimppu ympärille.

    VastaaPoista
  3. Nelle: Kiitos! Liha on vieläpä kyyttöä, joka on supermaukasta.

    Arleena: Muitakin yrttejä kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements