Kikherne-kookoskeitto

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Sarjassamme nopeat arkiruoat, joita keittyy muutamassa minuutissa myös seuraavaksi päiväksi (ja jos oikein hyvin käy, niin myös sitä seuraavaksi). Tällaisia ruokia on tullut keiteltyä viime aikoina kiitettävän paljon. Vaikka töistä on kiva lähteä lounaalle työkavereiden kanssa ja matkalla saa mukavasti happea, niin oma eväs tulee usein edullisemmaksi ja herkullisemmaksi kuin Fazer Amican tarjoomukset. Ei JHL:än lounasravintolassa kyllä mitään vikaakaan ole, monipuolinen lounas ja usein tosi hyvääkin, samaa ei voi sanoa kaikista Sörnäisten rantatien välittömään läheisyyteen sijoittuvista samaisen puljun ravintoloista, joita on muuten todella monta.
Kunnon emäntä keittää silloin tällöin padoittain erilaisia palkokasveja pakastimeen annospakkauksiin säilöttäviksi. Minä en ole niin kunnollinen, luomukikherneet tölkistä ovat erittäin ok. Tämä keitto valmistuu noin 15 minuutissa, ensin kattilaan kasvikset ja chili, jonka tarkoitus on vain tuoda hieman lämpöä, tulisuutta varten tarvitaan ainakin toinen chili.
Kasvisten perään vesi ja fondi, sitten kookosmaito ja kikherneet. Hiljainen kiehuminen kymmenen minuuttia, joukkoon rapeaksi paistettu pekoni ja silputtu korianteri.

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sellerinvarsi
1 sitruunaruoho
1 pieni kuivattu chili
2 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 tlk kookosmaitoa
1 tlk kikherneitä
(100 g pekonia)
tuoretta korianteriaEi kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements