Gumbo

lauantai 1. lokakuuta 2011

Syvältä Ameriikan Yhdysvaltojen etelästä kumpuava gumbo on ihana sekoitus ruokakulttuureja. Kolmen perusraaka-aineensa sipulin, varsisellerin ja paprikoiden lisäksi pataan voi pistää aika sekalaisen ja moninaisen valikoiman vaikka mitä. Gumbo on oivallinen esimerkki mikroruokakulttuurista, jokaisella tekijällä on ihan oma versionsa. Meidän versio oli erinomaisen hyvää, haarukoimisen lomassa oli pakko hiukan epäsivistyneesti huokailla ja maiskutella.
Ruoan toteutus kuten myös reseptin kirjaaminen ovat täysin Herra Prinsessan käsialaa, alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Ainekset
  • 500 g broilerin fileesuikaleita
  • 200 g isoja katkarapuja
  • 200 g mausteista makkaraa (esim. chorizoa)
  • 1 iso paprika
  • 1 iso sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 3 dl kanalientä
  • pala varsiselleriä
  • oreganoa
  • timjamia
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • 3 kuivattua chiliä
  • suolaa
  • 3 dl riisiä

Paloittele sipuli, valkosipulit, paprika sekä varsiselleri ja kuullota ne pannussa. Lisää broilerin fileesuikaleet, paloiteltu makkara sekä tomaattipyree pannuun ja lisää myös mausteet. Kaada tomaattimurska ja kanaliemi pataan ja anna hautua n. 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää lopuksi katkaravut. Keitä riisi kanaliemessä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements