Lammaskaali

torstai 13. lokakuuta 2011

Mikä lämmittäisikään pimeneviä syysiltoja sen suloisemmin kun (melkein) perinteinen lammaskaali? Ihana pataruoka hautuu herkulliseksi myös jauhelihasta ja koko komeus toteutuu luomuna hyvin helposti.

100 g pekonia
25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
300 g karitsanjauhelihaa
700 g valkokaalia
2 porkkanaa
provencalea
1 lasillinen valkoviiniä

Suikaloi pekoni ja paista kuumassa isossa pannussa kunnes läski saa väri. Lisää voi ja öljy. Kuori ja kuutioi sipulit ja lisää pannuun. Lisää provencale-mauste ja suikaloidut porkkanat. Kuullota hetki. Lisää jauheliha ja kypsennä.
Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kuutioitu kaali, sekoita. Peitä kannella ja hauduta kunnes kaali ja porkkanat ovat pehmenneet. Sekoita muutama kerta kypsennyksen aikana.

Tarjoile itse keitetyn puolukkahillon kera, ohje löytyy hillosokeripaketin kyljestä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements