Retiisipesto

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Löysin K-Market Hertasta niin herkullisen näköisiä retiisejä naatteineen, että en voinut jättää niitä kauppaan. Kotiin päästyäni googlasin hieman mitä muuta voisi naateista valmistaa kuin laittaa ne salaattiin, löysin mm. keittoa, pestoa, smoothieta ja lisuketta. Vähättelemättä yhtään naattisalaattia, naatit ovat superherkullisia ihan sellaisenaankin. Valitsin peston, kuumennettu lehtivihreä ei maistu mulle ja vihersmoothieta en edes käynyt Herra Prinsessalle illalliseksi ehdottamaan.


Naattien pitää ehdottomasti olla ihan tuoreita ja vielä elinvoimaisia, muuten ei tule mistään mitään. Ja suosittelen pesemään ne erittäin huolellisesti nopean huuhtaisin sijaan, ainakin omissani oli aikalailla multaa mukana.nippu retiisejä
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
parmesaania

Kaikki vaan tehosekoittimeen ja surrur.
Lisäksi voisi laittaa valkosipulia ja sitruunamehua.


2 kommenttia

  1. Hauska idea valmistaa retiiseistä pestoa. Pestoa voi tehdä monista eri aineksista basilikan lisäksi, itse olen tehnyt mm. korianterista ja punajuuresta. Miksei tätäkin voisi kokeilla!

    VastaaPoista
  2. En ole mikään suuri retiisin ystävä,mutta oliskohan tuollaine pesto sitten sellaista,josta tykkäisin.Onko siinä kovin retiisinen maku?

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements