Uunimakkaraa kreikkalaisittain

tiistai 18. lokakuuta 2011

Tämähän on kuin suoraan lounasravintolasta! Kreikkalaisittain tarkoittaa oliiveja, italialaisittain pitsamaustetta ja yleensä tomaattia ja gruusialainen joko kaaliruokaa tai paprikamaustetta. Jo yli vuosikymmen sitten Porthanian UniCafessa kiinalaisittain tarkoitti hapanimeläkastiketta, joka koostui kahdesta ainesosasta, ananasmehusta ja tomaattipyreestä. Joo-o, miksipä ei..
Jos ja kun JHL:n Fazer-Amicassa on makkaramaanantai eli uunimakkaraa tai sellaista makkarasekoitusta, josta löytyy ainakin braatvursteja ja nakkeja, niin kyllä jää kuulkaa omat eväät jääkaappiin odottamaan ankeempia lounasravintola-aikoja.
Uunimakkarasta kreikkalaisittain Herra Prinsessa totesi, että parasta, mitä hän on koskaan lenkkimakkarasta syönyt. Tätä statusta nyt tuskin on mitenkään kauheen vaikee saavuttaa..
Mut siis kelpo perusruokaa arki-iltaan vihreän salaatin kanssa nautittavaksi ja helppo toteuttaa luomuna.

2 lenkkiä
1 tlk basilikamaustettua tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiveja
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kourallinen juustoraastetta

Kuori makkarat ja asettele uunivuokaan.
Kumoa tomaattimurska kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää kynsi tomaattimurskaan kera oliivien ja mausteiden. Lorauta kulhoon vielä vähän oliiviöljyä ja sekoita. Kaada tomaattiseos makkaroille.
Ripottele päälle juustoraaste tasaisesti ja työnnä koko komeus 200-asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.


















Joo ei näytä  niin kauheen viehättävältä, mutta koskas lenkkimakkara nyt oliskaan ulkonäöllään silmää hivellyt?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements