Uuniseitiä thaimaalaisittain

torstai 8. maaliskuuta 2012

Oi että mä tykkään näistä erilaisista maalaisittain-ruuista! Ennenkin oon mieltymykseni ilmaissut.

Kaukoitään sijoittuva uuniseiti kuuluu sarjaan Yhteishyvän ihmeet. Ihmeen hyvää tää kyllä olikin. Erityisesti jos pödyn pitää pompata pöytään alta aikayksikön, niin tämä on ihan jees vaihtoehto. Aikayksikkönä tässä toimii tunti. Tosin alle tuntiin ei päästä pakasteseitä sulattelemalla ellei puuhaan ryhdytä ennakoiden. Tuore kala käy tähän myös, ehkä paremminkin ja jos söisin broileria, niin valmistaisin sitä mieluusti tällä menetelmällä.

Lyhyesti: Valmistan tänä vuonna joka kuukausi yhden huolella valitun ruoan S-ryhmän kanta-asiakkaille toimitettavasta Yhteishyvän Ruoka -lehdestä. (Lehden kannessa komeilee 3.12, joten tammikuun lehti lienee jäänyt välistä, alkakoon tämä kokeiluvuosi siis helmikuusta.)
Sarjassa aiemmin ilmestyneet:
Siskonmakkarakastike

EDIT: Kai sen ohjeenkin tähän vois laittaa...

400 g pakasteseitiä
2 dl kookoskermaa
2 rkl punaista currytahnaa
pätkä purjoa
1 punainen chili

Sulata seiti ja asettele biitit uuivuokaan. Sekoita keskenään kookoskerma ja currytahna, levitä kaloille. Siivuta purjo ja chili ja asettele kaloille.
Valmista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Tarjoile riisin kanssa.


6 kommenttia

 1. Myös näyttää ihmeen hyvältä :).

  kyllä mäkin varmaan jokaisesta Pirkasta tai YH:sta jotain kokeilen. Pirkassa oon kyyllä huomannu, että alkaa tulla osaksi jo aiemmin ilmestyneet ohjeet uudelleen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla ruokalehtien ongelma noin yleisemminkin. Mä oon joskus aikoinaan lopettanut Koti ja Keittiön tilauksen kun alkoi ottaa päähän maa-artisokkakeiton ohje joka lehdessä. Soppa oli silloin aikoinaan muotia, mut joku raja nyt sentään.
   Tästä Yhteishyvästä menee kokeiluun vielä punajuuripasta, tosin todella rankoilla muutoksilla. :)

   Poista
 2. Hei hyvä kuulla, että toi toimii, koska iskin siihen itsekin silmäni! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hei kokeilin tätä, mutta tuoreella kirjolohella! Oli hyvää. Ja olisi ollut parempaakin, jos olisin muistanut suolata kalaa ennen maustesoosin levittämistä. Ehdottomasti tulee tehtyä tätä toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla lohella kun se seiti maistuu niin seitiltä. :) Muuten tämä oli kyllä tosi hyvää.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements