Joulusta on ihan kohta puoli vuotta. Jos joululta on jäänyt kaappiin suklaata, niin nyt kesän kynnyksellä on viimeistään korkea aika hankkiutua siitä eroon. Minun nyt erityisesti kun me muutetaan kahden viikon päästä, kaappeja täytyy siis tyhjentää entistäkin raivokkaammin.
Joulusta muistuttava suklaa-torrone päätyi mustuneen banaanin seuraksi mainioihin muffineihin. Ja jonkinlainen ihmekin tässä koettiin matkalla, sillä minun ei teekään mieli tunkea näitä kitusiini kaikkia tältä istumalta niin kuin viimeisen kahden viikon aikana kaikki muu ruoka ja erityisesti kaikki herkut.
Muffinit noudattavat hyväksi havaittua 125-kaavaa, torronen puutteessa nämä valmistuvat suklaalevystä tai vaikka konvehdeista tai ihan ilman suklaata. Pelkällä banaanilla laittaisin ehkä vähän kanelia joukkoon. Ja banaaninkaan ei ole mikään onnistumisen edellytys.
250 g vehnäjauhoja
100 g sokeria
1 tl soodaa
125 g sulatettua voita
125 ml maustamatonta jugurttia
1 kananmuna
1 banaani haarukalla soseutettuna
150 g mantelinougata pilkottuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita märät aineet keskenään. Yhdistä sekoituksen samaan kulhoon, lisää nougat ja sekoita nopeasti.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti