Kesäkahvila Helsingin Hella

tiistai 9. heinäkuuta 2013


Helsingistä, Laajasalon Tullisaaresta, Deckerin huvilan pihalta, löytyy tämän kesän viehättävin kahvila. Upeassa miljöössä aivan Aino Ackten huvilan tuntumassa, sujahdetaan puskien välistä suojaisalle niittykukkia kasvavalle pihalle, josta löytyy pieniä pöytäryhmiä pitkin pihaa sijoiteltuna, tämä on kesäkahvila Helsingin Hella.
Kahdesta lapsiperheestä koostuva seurueemme vietti sunnuntaina pihassa tunnin jos toisenkin, aloitimme tomaatti-mantelikeitolla, joka yllätykseksemme olikin kylmä keitto. Mahtavassa heinäkuun helteessa yllätys oli aikuisille erittäin positiivinen, mutta lapset ottivat vähän raskaasti. Keittoateriaan kuuluu leipä, jota tuotiin pienissä ruskeissa paperipusseissa kiitettävän runsaasti. Keiton jälkeen jatkettiin kahvilla ja jäätelöllä ja sitten jäätiin vielä odottamaan porkkanakakun valmistumista ja otettiin lisää kahvia. Ihana rauhallinen ja maukas kesäpäivä auringonpaisteessa!


Nykyään kesäkahvilan perustamiseen riittää ilmoitus Ympäristökeskukseen kukaan ei taida tulla katsomaan kuivuuko rätti telineessä, säilytetäänkö ämpäriä lattialla tai onko jokaisella työntekijällä hygieniapassi takataskussa. (Älkää käsittäkö väärin,  musta on oikein hyvä, että joku silloin tällöin käy vähän katsomassa perään, mutta ei sitä aina tarvita.) Helsingin Sanomat uutisoi aiheesti viime viikolla isosti ja uutisointi totisesti näkyi Helsingin Hellan pihamaalla, porukkaa lappasi kuin meren mutaa ja kahden kilometrin päässäkin kävelytiellä kysyttiin suuntaneuvoja. Nämä seikat kannattaa paikan päällä muistaa, eli kahvila on tosiaan villan asukkaiden (käsittääkseni) pitämä ja Hesarin on saanut massoja liikenteeseen. Jos pöydät ovat täynnä, pyydä viltti tai ota varuksi oma mukaan. Tässä kahvilassa on pöytiintarjoilu, myös viltille. Ja jos kahvi ei ilmesty pöytään nanosekunnissa tai paakkelssit on vähän loppu niin sulje vaan silmät, nojaa taakse päin, nauti auringosta (tai jos se ei paista niin kesän tuoksuista) ja ota rennosti!2 kommenttia

  1. Tämäntapaiset itsenäiset pienet yritykset ovat kyllä niin kaivattuja Suomeen! Tuntuu, että kaikki paikat ovat nykyään osa joko "ässää" tai "koota". Hienoa, että joku viitsii vielä yrittää!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements