Kesällä Suomessakin kohtuullisia tomaatteja (ulkomaalaisia tosin), joita kärsii syödä. Kirsikkatomaattiahan on vuodenajat läpeensä oikein hyvääkin ja niistä valmistuu myös tämä pasta ja kaikki muukin, johon tuoretta tomaattia vaaditaan.
Mulla on parvekkeella nelä erilaista tomaattia. Kukkivat komeesti, mutten oikein tiedä miten ne pitäisi pölyttää. Toiveet oman tuotannon tomaateista eivät ole korkeellakaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
3 siivua parmankinkkua tai vastaavaa
3-5 terttutomaattia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
mustapippuria
kourallinen lehtipersiljaa
Leikkaa kinkku ohuiksi siivuiksi ja paista rapsakaksi kuumalla pannulla. Kinkun paistuessa leikkaa tomaatit lohkoiksi ja sitten vielä puoliksi, kuori ja siivuta valkosipulinkynnet.
Lisää pannuun oliiviöljy, tomaatit ja valkosipulit. Hauduta keskilämmöllä ilman kantta muutama minuutti.
Mausta mustapippurilla ja silputulla lehtipersiljalla, sekoita joukkoon al dente penne.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti