Fetalevite

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Nyt on tapahtunut se kaikista pahin, eli Prinsessakersat ovat alkaneet nirsoilla. Siis kertakaikkiaan! Musta nirsot lapset ovat varsin hermoon käyvää sorttia, niin omat kuin muidenkin ja useinkin mieleen tulee nirsoilijoita katsellessa, että kannattais noidenkin vanhempien pikkasen omaa toimintaansa korjata. Joten niinpä menin minäkin ja katsoin peiliin. Ja mitä sieltä katsoi takas? No pasta. Me syödään tosi paljon pastaa, rakastan sitä ja se on musta valtavan monipuolista kun sen kanssa voi laittaa makusteeksi niin monenlaista. Että pärjää (jos viitsii/haluaa) viikkotolkulla syömättä samaa ruokaa kertaakaan. Sitten kun on tultu siihen pisteeseen, että yksivuotiaankin ruokailu alkaa tarkalla noukkimisella, jonka tähtäin on poistaa kaikki muu kuin pasta lautaselta, niin se on kuulkaas intervention paikka. Pasta on pannassa vähintään kaksi viikkoa tai niin kauan kuin muukin ruoka alkaa upota mukisematta.
Ja miten tämä kaikki liittyy fetalevitteeseen? No siten, että pitää keksiä monipuolista syötävää, johon ei mielellään kuulu myöskään riisi tai couscous, joita mielelläni myöskin keittelen muun sapukseen oheen. Ja tämä tällainen tahna on ihan tolkuttoman hyvää, helppotekoista ja käy niin valtavan moneen. Niin kuin esimerkiksi salaatin ja sitruunalihapullien kanssa, hamppariin, kaikenlaisen grillatun lihan kaveriksi, vihannesdipiksi, leivän päälle..

Fetalevite

1pkt fetajuustoa
1 dl maustamatonta jugurttia
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl silputtua tuoretta minttua
mustapippuria myllystä
luraus oliiviöljyä koristeluun

Murusta feta haarukalla. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita.


2 kommenttia

  1. Oi, fetalevite on niin hyvää! <3 Kreikassa tuli syötyä sitä paljon ja nyt vasta tuli ahaa elämys uudelleen, kun näin reseptisi! Kiitos siitä, viikonloppuna saan fetalevitettä minäkin ;)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements