Sain taannoin kylässä kahvimukini kaveriksi ihan järjettömän hyviä pikkuleipiä. Ja samalla täydellisen lahjaidean Lapsi Prinsessa I:sen päiväkodin hoitajille kiitokseksi keväästä. Reseptin sain valokuvana puhelimeen, mutta nopeallakin googlettamisella samainen resepti löytyy vaikka kuinka monesta blogista ja ruoka/naistenlehdestä. Liekö siis joku klassikko-ohje, en tarkemmin perehtynyt missä mahtaisi piillä näiden alkuperä. Joka tapauksessa on aina mainiota löytää joku (itselle) uusi ohje, josta muodostuu heti omankin keittiön klassikko.
Lapsi osallistui leipomiseen mittaajana, sekoittajana ja ennen kaikkea maistajana. Valmiit keksit pakattiin lasipurkkeihin ja lopuksi mukaan laitettiin vielä lapsen itsensä kirjoittamat kortit, tosin mitä niissä luki, ei tuntunut oikein aukeavan kirjoittajalle itselleenkään.
Siirappipikkuleivät
200 g voita
2,5 dl sokeria
1 kananmunankeltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan sitten keltuainen ja sen jälkeen siirappi. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään ja yhdistä taikinaan.
Muotoile taikinasta parin sentin paksuisia pötkylöitä leivinpaperille uunipellille jättäen väleihin reilusti tilaa (huom. koko taikina ei mahdu yhdelle pellille).
Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, vahdi paistoa. Leikkaa nyt levyn muodon saaneet pötköt reilusti viistoon ja vedä leivinpaperi ritilälle jäähtymään. Säilytä jäähtyneet keksit tiiviissä rasiassa, jotta nekkumainen olomuoto säilyy.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti