Kyllä se on kuulkaa niin, että näiden kesän ensimmäisten uusien pottujen kanssa tulisi vaan malttaa mielensä, eikä ostaa niitä kiskurihinnalla heti kun ensimmäiset kotimaiset ilmestyvät torille. Fiilis oli erittäinkin kohdillaan, varsinkin kun seurana oli muita ihan mielettömän hyviä kesäisiä herkkuja, mutta maussa ei ollut ihan kauheesti kehumista.
Sen sijaan sitruunalihapullien kanssa ei tarvitse himmailla koskaan, oli äärimmäisen onnistunut kokeilu ja bullerot päätyvät aivan varmasti vakioruokien listalle makaroonilaatikon ja linssikeiton ja muiden vastaavien nopeiden ja lohdullisten arkiruokien seuraksi.
Sitruunalihapullat
500 g sikanautajauhelihaa
pari oksaa tuoretta oreganoa
yhden sitruunan kuori
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Silppua oregano, raasta pestyn (luomu)sitruunan kuori, hienonna (tai purista) valkosipulinkynsi. Pistä kaikki ainekset samaan astian ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile pullia, paista 10-15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Voit laittaa uuniin pullien ympärille yrttioksia lisämakua tuomaan.
Sitruunalihapullat on munkin suosikkeja. Tosin eilen mentiin lipstikka-jauhelihayhdistelmällä - grillissä! :)
VastaaPoistaNää oli mulle ihan uus juttu. Olin hamstrannut Lidlistä niin paljon luomusitruunoita, että piti keksiä kaikenlaisia käyttökohteita. :)
PoistaOih nam! Syötiin viime Kreikan reissulla sitruunaisia kreikkalaisia lihapullia ja voi jukra kun ne olivatkin hyviä! Oon siitä asti miettinyt, että täytyisi kyllä tehdä samantyylisiä myös kotona mutta aina se on vaan jäänyt. Tuoreet yrtitkin on niin hyviä lihapullissa.. vitsit, pitäisköhän mun tänään tehdä! :)
VastaaPoistaPitäis! Meillä oli lisukkeina uusien perunoiden lisäksi kurkku-retiisisalaattia ja persikoita kreikkalaisessa jugurtissa, mausteina oliiviöljyä ja valkopippuria.
Poista