Meillä, kuten ilmeisesti hyvin hyvin monessa muussakin kodissa, nautittiin Kaikki äitini reseptit -pääsiäishittiä eli Nigellan nyhtölammasta. Ostin tarkoituksella lihaa oikein reilusti, jotta saadaan myös hävikistä herkkua.
Nyhtölampaan kaverina söimme sitruunalla ja korianterilla maustettua freekehiä ja sitäkin jäi yli kupillinen, joka sujahti myös piirakkaan. Piirakassa koko pääsiäisateria saa siis helposti uuden maistuvan muodon.
Piirakkapohja
125 g kylmää voita3,75 dl sämpyläjauhoja
1 kananmuna
(1 rkl kylmää vettä)
Kuutioi voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja aja tasaiseksi muruksi. Lisää kananmuna ja aja taas tasaiseksi. Lisää vettä vain jos taikina jää liian kuivaksi. Koostumuksen olisi tarkoitus olla tasainen taikina, joka ei tartu sormiin.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi vetäytymään. Leikkaa reunat veitsellä tasaiseksi kun pohja on jähmettynyt, voit murustella leikatut palat piirakan päälle.
Täyte
nyhtölammasta noin 3 dl(2 dl keitettyä freekehiä, riisiä, ohraa..)
150 g fetajuustoa kuutuoituna
1 tl kuivattua oreganoa
(mustapippuria ja suolaa)
2 dl kermaa
2 kanamunaa
75 g parmesania tai granaa raastettuna
Sekoita keskenään lammas, (ryynit) ja feta. Lisää mausteet, pippuria ja suolaa maun mukaan, voihan olla, että lampaassasi oli niitä jo valmiiksi ihan riittävästi.
Levitä täyteaineet piirakkapohjalle.
Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste ja kaada tasaisesti koko piirakalle.
Paista 225-asteisessa uunissa (noin puoli tuntia) kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.
Tämä olisikin ollut hyvä paikka jemmata nyhtölammasta. Harmi ettei jäänyt yhtään yli :)
VastaaPoistaEns kerralla ostat kans tarkoituksella hieman liikaa lammasta. ;)
PoistaLammaspiirakka on ihan parasta <3 Voi, kunpa saisin nyt palan :)
VastaaPoistaOn ja sen voi tehdä hyvän niin monella tavalla.
Poista