Tässäpä teille ihan huippuhyvä kalaruoka!
Nopea salaatti istuu kiireiseen arki-iltaan erinomaisesti, on täyttävää ja maukasta. Salaatin salaisuus piilee marinoidussa lohessa. Käytin valmiiksi marinoitua Apetitin bbq-lohta. Sain sellaisen viestintätoimiston pressitilaisuudesta. Marinoinnin voi toki hoitaa oman maun mukaan esim. pestolla, currytahnalla tai harissalla.
500 g marinoitua lohifileetä
300 g täysjyväpastaa
1 pieni porkkana
vihreitä oliiveja
oliiviöljyä
100 g salaattisekoitusta
Paista lohipalaa 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Nyhdä kypsä lohi salaattikulhoon.
Keitä pasta ohjeen mukaan al dente (eli kaksi minuuttia vähemmän kuin pussissa lukee). Sekoita kypsä pasta lohipaloihin.
Kuori porkkana ja suikaloi se kuorimaveitsellä. Sekoita porkkanasuikaleet ja oliivit salaattiin. Lisää vielä reilu luraus oliiviöljyä ja salaattisekoitus.
VINKIT: Lohen voi paistaa jo vaikka edellisenä päivänä. Jos haluat tästä seuraavaksi päiväksi lounasevään, ja kukapa ei haluaisi, ota lounasannos sivuun ennen salaatin lisäämistä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti