Keittiövälineolympialaiset - mikrokokkauksen mestaruusmittelöt

keskiviikko 20. toukokuuta 2015Lauantaina (23.5.) mittelöin mikrokokkauksen mestaruudesta Hotelli- ja ravintolamuseossa vastassani Habanero Kitchen, Perinneruokaa PRKL ja Unelmaa leipomassa. Sikke Sumari juontaa ja bloggaajat pistää mikrolla kiling.
Tarkoitus on valmistaa kolme ruokalajia. Sikke(-parka) maistaa ja yleisö äänestää annosten ulkonäön perusteella.
Osaan lämmittää mikrossa monenlaista ja keittää tosi hyvää kaurapuuroa. Siinäpä se sitten olikin. Ja siitä syystä tämä on hauska haaste, nyt ollaan niin kaukana omalta mukavuusalueelta sekä omasta keittökuplasta, että tästä tulee pakostakin hauskaa! Yleisö pääsee tosiaan siis seuraamaan kisaa, S-etukortilla ihan ilimatteeks ja muut pulittaa jokusen euron. Mutta kelläpä ei olis kaiken maailman etukortteja eli kannattaa osallistua tähän hauskaan ja tulla kannustamaan meitä kilpailijoita.
Mutta palataanpa siihen kaurapuuroon, jonka mikrokeittotaidoissa olen hiotunut varsin timanttiseksi. Kaapistani löytyvän puuropaketin kyljestä löytyy ohje, joka kuuluu kutakuinkin näin: Mittaa lautaselle 1 dl hiutaleita ja kaksi dl vettä, kuumessa mikrossa kaksi minuutta, anna hautua mikrossa 30 sekuntia ennen kuin avaan luukun.
No pieleen menee, tästähän tulee sellainen jauhomainen keko, jonka kuivuusaste riippuu mikron tehosta.
Tee mikropuurosi siis näin:
Ota lautanen. Aina lautanen, laakea syvä lautanen. Ei ikinä kippoa, puuro kiehuu siitä pitkin mikroa.
Mittaa lautaselle 1 dl hiutaleita ja 2,5-3 dl vettä (saa olla jo aika iso lautanen). Kuumenna mikross täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita huolella. Kuumenna 40 sekuntia. Sekoita huolella. Kuumenna 30 sekuntia. Sekoita huolella.
Syöntivalmis.

Keittiövälineolympialaiset
la 23.5. klo 12.00
Hotelli- ja ravintolamuseo
Kaapelitehdas, Helsinki
Tapahtuman tunnisteet: #keittiövälineolympilaiset #mikronSM #niinkasaria #hotellijaravintolamuseo
Sisäänpääsy ilmainen S-etukortilla, muutoin 4 euroa

Kisan mahdollistavat Electrolux, Helsingin Mylly, E. Ahlström ja Saarioinen.

4 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements