Deviled eggs eli paholaisen munat

perjantai 1. toukokuuta 2015



Kevään juhlakauden noutopöydissä, piknikeillä ja brunsseilla loistavat tänä keväänä paholaisen munat eli deviled eggs.

Kovaksi keitetyt kananmunat, halkaistaan, keltuainen poistetaan ja siitä valmistetaan täyte, joka lusikoidaan tai pursotetaan takaisin kuoppaansa.
Ja mietipä näitä täytevaihtoehtoja: avokado-korianteri, pekoni-chili, katkarapu-ruohosipuli, omnom. Mikä olis sun suosikki?

Mun suosikki on kylmäsavulohi, joten munien täytteeksi päätyi sitä ja kapriksia. No omnom!



Deviled eggs

10 kananmunaa
100 g kylmäsavulohta
1 dl majoneesia
2 rkl kapriksia
muutama oksa tilliä

Keitä kananmunat koviksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Halkaise pitkittäin ja poista keltuainen (kulhoon).
Munien kiehuessa leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
Sekoita haarukalla kulhossa keltuaiset, kylmäsavulohi, majoneesi ja kaprikset. Poista tillistä paksut oksat ja silppua ihan hienoksi. Säästä noin teelusikallinen koristeluun, loput sekoita keltuaisseokseen.
Joko lappaa täyteseos pursotinpussiin ja pursota takaisin muniin tai nostele täytteestä palluroita kahta lusikkaa apuna käyttäen.
Asettele täytetyt munat tarjoiluastialle ja ripottele koristeeksi säästetty tilli munille.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements