Appelsiini-jugurttikakku
perjantai 22. toukokuuta 2015
Mitä tehdään silloin kun jääkaappiin on unohtunut maustamatonta jugurttia sen verran yli parasta ennen -päivän, että sitä ei oikein tee mieli enää sellaisenaan syödä? No tietenkin leivotaan!
Tää jugurttikakku on yks mun luottoleivonnaisia, se paranee yön yli levätessään ja on mitä mainioin viikonlopun hitaassa aamupalapöydässä mustan kahvin kaverina.
4 dl maustamatonta jugurttia
1 dl rypsiöljyä
(1 kananmuna)
1 appelsiinin raastettu kuori
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta tai soodaa
Sekoita keskenään jugurtti ja öljy (sekä kananmuna). Raasta seokseen erittäin hyvin pestystä appelsiinista kuori ohuelti.
Sekoira jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Kaada jauhoseos jugurttiseokseen ja sekoita keskenään.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mä voin kuvitella just miltä tää maistuu. Oispa pari siivua tätä iltapäiväkahvin kanssa, nam.
VastaaPoistaOispa tosiaan! Onneksi on tosi helppo tehdä ja onnistuu myös muista sitrushedelmistä yhtä hyvin.
Poista