Aprikoosipiirakka

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Olen innostunut vähän leipomaan pitkästä aikaa. Viime päivinä on tullut paistettua muffineita ja muutama piirakka. Nytkin pöydällä odottavat aineet mustikkapiirakkaan.
Aprikoosipiirakkaan sain innostuksen Fab Foodista. Riia oli tehnyt mielenkiintoisen yli herkullisen näköisen luumupiirakan, jossa oli täytteenä käytetty kermaviiliä, en olekaan sitä ennen makeaan leivonnaiseen käyttänyt.
Ihan silkkaa laiskuuttani jätin Riian pohjan toteuttamatta ja murotaikinaakin jouduin hetken googlaamaan ennen kuin löysin Kinuskikissan version, jossa mitään ei tarvitse nyppiä. Armaassa Kenwoodissani ei ole monitoimikoneiden teräosaa ollenkaan, joka olisi tämän nyppimisen hoitanut puolestani.
Alta löytyy ohje kuten minä sen toteutin. Lopputulema oli todella makoisa. Pohjassa on tarpeeksi sokeria makeuttamaan koko piirakan ja kermaviilin hapokkuus tasapainotti mukavasti pohjan rasvaisuutta. Aprikooseja kannattaa laittaa tiheämmin kuin minulla kuvassa.

APRIKOOSIPIIRAKKA:

Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Ota voi hyvissä ajoin lämpeämään. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa taikinaan kananmuna. Sekoita jauhot ja sooda ensin keskenään ja sitten taikinaan.
Painele taikina piirakkavuokaan (26-28cm). Käytä apuna kaavinta ja kylmällä vedellä kasteltuja sormia.

Täyte
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl kanelia
aprikooseja halkaistuina

Sekoita kermaviiliin kananmuna ja kaneli. Kaada seon piirakkapohjalle. Asettele aprikoosit täytteelle leikkauspinta alaspäin.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements