Pipsan kurpitsamuffinit pienille ihmisille

keskiviikko 4. marraskuuta 2015Pipsan keittokirja pienille ihmisille


Jos mulla olis vauva ja olisin sille lähiaikoina aloittamassa mössöä, hankkisin ehdottomasti Pipsan keittokirjan pienille ihmisille. Mössövaihehan on verrattain lyhyt vaikka kaupassa myydäänkiin sosetta aina nelikuisesta kolmevuotiaisiin (hei pliis). Niinpä tässä uutuuskirjassakin soseista siirrytään pian toisen vaihen soseisiin eli vähän karkeampaan ruokaan ja aika pian ihan oikeaan murkinaan.

Kirjassa on kiva jaottelu nimenomaan ikäkausien mukaan ja yli kahdeksankuisille tarkoitetut ohjeet ovat varsin kelpoja aterioita kenelle tahansa. Tällainen raikas ja monipuolisesti koostettu lastenruokakirja on tervetullut varmaan jokaiseen vauvakotiin, yleisin vauvan ruokintaa koskeva kysymys kun tuntuu tutuillakin aina olevan, että mitä sille vauvalle sitten annettaisiin. Vauvahan voi syödä vaikka mitä, kunhan sisäistää muutaman ehdottoman nounoun (kuten hunajan). Pipsan keittokirja pienille ihmisille tarjoaa siis hyvän ideapankin ihan koko perheen aterioihin. Ohjeet innostavat varmasti myös omiin kokeiluihin mössöjen maailmassa, tehosekoittimessa kun soseutuu oikeastaan kaikki, ja rohkeisevat siirtymään kiinteämpään ateriaan jo aikaisessa vaiheessa.

Pipsan kurpitsamuffinit


Sen lisäksi, että ohjeet ovat innostavia, on kirja todella kaunis ja siksikin inspiroiva.
Testasin kirjasta kupritsamuffinit pienin sovelluksin, todella hyviä olivat. Ja en ole ehkä koskaan leiponut yhtä nätisti kohoavia muffineita.

Kurpitsamuffinit

3 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tli jauhettua inkivääriä
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Myssyfarmi)
1,5 dl kookossokeria
2 dl kurpitsasosetta
3 kananmunaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
Vatkaa toisessa kulhossa tasaiseksi öljy, kurpitsasose ja sokeri. Vatkaa taikinaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita mukaan kuiva-aineseos.
Paista muffinipellillä muffinivuoissa noin 25 minuuttia, jäädytä muffinipellillä ennen tarjoamista.

Kurpitsamuffinit


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements