Gluteeniton omenapiirakka

maanantai 21. syyskuuta 2015



Omenapiirakkaa ei vaan voi syödä liikaa. Nyt muokkasin mummin piirakkapohjasta gluteenittoman version, enkä sokeriakaan juuri laittanut, vain pari ruokalusikallista kookossokeria.
Lopputulos oli varsin herkullinen ja katosi nopeasti vuoasta.
Alkuperäistä pohjaa olen käyttänyt omenapiirakoiden lisäksi puolukkapiirakkaan.




Gluteeniton omenapiirakka

1 dl maitoa
1 rkl chia-siemeniä
100 g voita sulatettuna
1 dl erytritolia (karppisokeria)
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
3-4 omenaa
1 tl kanelia
2 rkl kookossokeria

Sekoita maitoon chia-siemenet ja anna liota puolisen tuntia, jotta siemenet alkavat hyytelöityä. Sekoita hyytelöön voi ja erytritoli.
Sekoita keskenään leivinjauhe, mantelijauhot ja perunajauhot. Kääntele jauhoseos taikinaan. Leivitä taikina piirakkavuokaan.
Poista omenista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi tai lohkoiksi. Lado omenat nätisti taikinan päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

VINKKI: Karmaisevasta nimestään (tai nimistään) huolimatta erytritoli ei ole petrokemian ylijäämää vaan ihan luonnontuote, sokerista käyttämällä valmistettu sokerialkoholi. Erytritolia saa ihan tavan ruokakaupoista sekä ekomarketeista.

16 kommenttia

  1. Erytritolia pitää etsiä jos löytyis täältä:.Itsekin just postasin gluteenittomista piirakoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulis että löytyy, ainakin helpommin kuin xylitolia, joka sekin käy, mutta voi aiheuttaa aikamoiset vatsanväänteet. :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, tämä tuli tarpeeseen! Gluteeniton & sokeriton omppupiirakkaresepti onkin ollut tässä hakusessa, ja tämä piiras näyttää kyllä herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, eikun leipomaan. Ja kannattaa syödä heti kun on vähän jäähtynyt, oli parempaa tuoreeltaan kuin seuraavana päivänä. Mut niin ne kai tuppaa kaikki leivonnaiset olemaan..

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements