Ketsuppi

torstai 1. tammikuuta 2015

Lapsi Prinsessa I on tullut reippaaseen kyselyikään ja ketsupin muotoutuminen tomaatista silkkiseksi makaroonilaatikonmaustajaksi kiinnosti. Herra Prinsessa siinä sitten valmistusprosessia avaamaan, että tomaatteja liotetaan etikassa ja ne muuttuvat ketsupiksi. No tavallaan.
Minäpä päätin sitten näyttää lapselle, että miten tämä liotus oikeastaan tapahtuu ja miten ne tomaatit sitten ketsupiksi muuttuvat.

"Kiitos äiti kun teit mulle tätä ihanaa ketsuppia."



Tomaattiketsuppi

500 g kirsikkatomaatteja
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl ruokokidesokeria
1,5 dl punaviiniä
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa

Pese ja lohko tomaatit. Kuori ja pilko sipuli. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin tunti. Soseuta ja purkita (tai pullota) kuumennettuun lasipurkkiin.

VINKKI: Ketsuppi tehdään perinteisesti kyllä etikkaan juu. Punaviinistä tai punaviinietikasta tulee tumma ketsuppi, sellaisen perinteisemmän vaalean sävyn perässä tarttee käyttää valkoviiniä tai vaaleaa etikkaa.

2 kommenttia

  1. Itsetehty ketsuppi on kyllä ihan parasta. Etikan lisäksi sokeri on kanssa aika tärkeä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit etikkaan likoomaan ja sokeria päälle! :D
      Tää on taas näitä kun kerran tekee niin miettii, että miksi mä tätä olen ostanut kaupasta.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements