Kinkku-aurajuustopiirakka

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kinkku-aurajuusto piirakka on klassikko, johon kuuluu oleellisesti mukaan purjo. Tämä on mun lempipiirakoita kunhan Auran kanssa ei liioittele. 
Tähänhän voisi ajatella mukaan tölkkiananasta. Mun makunystyrään se ei sovi, vähän puistattaa ajatuskin, mutta kerta joka pitsapuljun listalla on noin yli puolet pitsoista ananaksella pilattu, niin ilmeisen monen nystyrät tykkää.
Pinnalle tulevan appenzellerin voi hyvin korvata mm. emmentalilla tai cheddarilla, jotain kovaa ja maukasta.



125 g voita
4 dl täysjyväjauhoja
1 kananmuna

300 g kinkkua
100 g Aurajuustoa
1 purjo
2 dl kermaa
3 kananmunaa
100 g Appenzeller-juustoa
mustapippuria

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää kananmuna. Käytä taikinan tekoon monitoimikonetta jos sellaisen omistat, muuten sormihommia. Jos taikina jää liian kuivaksi, lisää kylmää vettä lusikallinen kerrallaan kunnes koostumus on sopiva. Taikina painellaan (märin) käsin piirakkavuokaan, joten löysempi parempi kuin kuivempi.

Suikaloi kinkku ohuelti. Halkaise purjo, poista uloin kerros ja huuhtele tarvittaessa. Suikaloi purjo ohuelti. Lado kinkku- ja purjosuikaleet piirakkapohjalle, murusta päälle Aurajuusto. Sekoita kermaan kananmunat ja raasta mukaan Appenzeller, mausta kerma vielä mustapippurilla ja kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes piirakka on kauniin värinen. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

2 kommenttia

  1. Mun nystyrät tykkää ananaksesta kylmänä ja kuumana. :P Tosin pitsaan en niitä yleensä ota, sillä muut lemmparitäytteet täyttää pitsan jo niin mukavasti.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements