Helppo punainen lammaskaalipata

keskiviikko 28. tammikuuta 2015Punaisessa lammaskaalissa (lähes) kaikki ainekset ovat punaisia. Pata valmistuu suht nopeaan hellalla  kun liha on jauhettua, joten sitä ei tarvitse lempeästi hauduttaa mureaksi. Pienen pilkkomisen jälkeen homma sujuu kuin itsestään.
Musta tämä oli ihanaa, siis superdihanaa, mutta lapsiprinsessat eivät arvostaneet. Tein tietenkin ison satsin, että riitti pari päivää, kersat söi pelkkää lisukeriisiä, ketsupilla. Maistoivat sentään.

Lammaskaali

2 punasipulia
400 g karitsanjauhelihaa
oliiviöljyä
1 kg punakaalia
2 dl punaviiniä
1 veriappelsiini, kuori ja mehu
muutama oksa meiramia
muutama oksa timjamia
suolaa 
mustapippuria

Kuori ja suikaloi punasipulit. Pistä kuumaan isoon ja korkeareunaiseen pannuun tai kattilaan öljy, sipulisuikaleet ja jauheliha. Paista hetki sipulit pehmeiksi ja jauheliha kypsäksi. Lisää punaviini ja laske lieden lämpöä keskilämmölle.
Suikaloi kaali ohuiksi, suunnilleen saman pituisiksi suikaleiksi kuin sipulitkin. Lisää kaalia pannuun sitä mukaa kun sitä suikaloituu.
Kun kaikki kaali on pannussa, raasta joukkoon appelsiinin kuori ja purista mehu. Nakkaa pannuun yrttioksat, hiukan suolaa ja rouhi vielä pippuria. Sekoita sen minkä pystyt.
Laske lieden lämpö niin alhaiseksi kuin mahdollista, että neste vielä hiljalleen kiehuu. Hauduta kannella peitettynä noin tunti, kunnes kaikki kaali on pehmeää. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana.
2 kommenttia

 1. Voi kun en äkännyt tarjota sulle lammaskaalikeittoa. Pahaa. Minä, joka olen lampaanlihan ystävä en pysty sitä syömaään. Lammas maistuu supervahvalle ja keiton pinnassa killuu paksu rasvakerros. Ja hajukin on vallan kauhea. (sainkohan huonoa lihaa)
  Taitaa mennä pitkä aika, ennekuin lammasta pataani (napaani) pistän.
  -ä-
  -ä-

  VastaaPoista
 2. Lammaskaali on Norjan kansallisruoka, ja kaikki suomalaiset reseptit ovat joko huonoja tai vääriä. Jos osaatte ruotsia, googlatkaa fårikål ja varmistakaa että resepti on norjalainen! Lammaskaali on ihana herkku, jota ei pidä pilata kaikenmaailman ylimääräisillä juureksilla ja sipuleilla.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements