Seesampaneroidut tonnikalapalat

maanantai 9. kesäkuuta 2008

Tonnikalahampurilaisten yhteydessä kerroin, että tuore tonnikala ei ole suurinta herkkuani. Pidän siitä kuitenkin raakana kohtalaisesti ja päädyin tulokseen, että syömissäni tonnikalaruuissa on vika, ei itse tonnikalassa. Tuore tonnikala ansaitsee siis uusia mahdollisuuksia ja niistä ensimmäinen on seesampaneroidut tonnikalapalat. Annan näille arvosanaksi ihan jees, näiden suurin vika oli liian suuri koko (3x3cm), paljon pienemmät olisivat riittäneet, jotta ne olisi saanut kerralla suuhun.

mahdollisimman raikas tonnikalapihvi
muutama rkl seesaminsiemeniä
1 lime
suolaa
pippuria

Purista limestä mehu tonnikalan palan kummallekin puolelle, mausta vielä suolalla ja pippurilla. Kääri kala takaisin paperiinsa tiukaksi paketiksi ja anna marinoitua jääkaapissa tunti taikka pari. Painele seesaminsiemenet kummallekin puolelle tonnikalaa. Leikkaa tonnikala yhtä leveiksi paloiksi kuin pihvi on paksu, niin että saat kauniita neliöitä. Paista paloja kuumalla kuivalla pannulla kummaltakin siemenöidyltä puolelta muutamia minuutteja, jotta siemenet paahtuvat ja tonnikala kypsyy pinnaltansa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements