Kolme kepeää salaattia

lauantai 14. kesäkuuta 2008

Kesähelteillä ei tuppaa lämmin ruoka maistumaan, joten onneksi on keksitty salaatit.
Viime aikoina ei ole ollut helteistä pelkoa, mutta olen yrittänyt virittäytyä helletunnelmiin syömällä paljon salaattia. Alla kolme ateriaa menneeltä viikolta.

Fenkolia, appelsiinia, basilikaa, suolaa ja pippuria

Mansikoita, viinisuolaheinää, mizunaa, oliiveja, kevätsipulia ja yksi sisäfile

Halloumia, chorizoa, viinisuolaheinää ja vesikrassia

4 kommenttia

  1. Terveisiä linnan rinsessalle ja kiitos kannustuksesta! Kokeilin heti eilen kaasu-uunia ja olen jo oikein mieltynyt siihen :-D Se paistoi täytetyt paprikat loistavasti ja tänään tarjoan sille vielä suurempia haasteita. Kaivoin verkosta käyttöohjeet niin nyt on asteet ja muut, tästä se lähtee, ura kaasukokkina. Parhaat käytännön vinkit saa edelleen jakaa kanssani :-)

    Ja tänks eilisestä myös muuten, toivottavasti oli mukavat loppukekkerit!

    VastaaPoista
  2. En oo koskaan kuullutkaan mizunasta! Googlasin ja Järvikylä kertoi että sitä voi käyttää salaatteihin ja wokkeihin. Onko se siis niinkuin rucola, että kestää sellaisen pienen kuumennuksen (esim. sekoittamisen juuri keitettyyn pastaan)? Miltä se maistuu? Netti sanoo vaan "mieto". :)

    VastaaPoista
  3. ylimuuli: yks parhaista vinkeistä lienee uunin pesuun liittyvä: pohjan voi vetää uunista ulos. ;)

    anna: erittäin mietoa mielestäni tuo mizuna. en mä sitä kuumentais, ainakaan paljoo.

    VastaaPoista
  4. Halloumi ja chorizo ovatkin varmaan lyömätön yhdistelmä, täytyy muistaa tämä seuraavan kerran kun on varaa käydä kaupassa.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements