Karitsankaretta, kantarellikastiketta ja porkkanalastuja

tiistai 26. elokuuta 2008

Ai että oli hyvää. Karitsankareet marinoin sitruunamehussa, rosmariinissa ja valkosipulissa ja kyljysrivit päätyivät pannun kautta uuniin kokonaisina. Kanratelleihin tuli vain sipulia ja voita. Näissä kahdessa ei siis ollut mitään varsinaisesti mielenkiintoista. Sen sijaan porkkanalastuja en ollut aikaisemmin tehnyt ja mielestäni nämä olivat erittäin onnistuneita, kanssa-asuja ei välittänyt kun ne maistuivat niin porkkanoille. En mä tiedä mitä se sitten porkkanalastuilta oikeen odotti…

Porkkanalastut
1 porkkana
suolaa
valkopippuria
balsamicoa
hunajaa

Vuole porkkanasta pitkiä lastuja kuorimaveitsellä. Asettele lastut leivinpaperille uunipellille. Rouhi lastuille suolaa ja valkopippuria, maltillisesti kumpaakin. Pirskottele lastuille vielä balsamicoa ja hunajaa. Kätevää on käyttää suihkutettavaa balsamicoa ja sellaista juoksevaa hunajaa, jota puristetaan pullosta. EDIT: Tästähän vallan puuttui alkuun tämä oleellisin, eli maustamisen jälkeen lastupelti työnnetään parisataa-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Paahtamisen jälkeen laskut jäähdytetään pellillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements