Minulla ei ollut ohjeessa mainittua kermaa, mutta voin päässäni maistaa kuinka upeaa tästä olisi kermalla tullut. Jollainhan se risotto pitää viimeistellä, joten sekoitin joukkoon puoli desiä parmesaania, vaikka ohjeessa neuvotaan tarjoamaan se erikseen.
Ohjeen olen kääntänyt kirjasta Il Cucchiaio D’Argento, josta voi lukea lisää tästä linkistä.
Ohjeen olen kääntänyt kirjasta Il Cucchiaio D’Argento, josta voi lukea lisää tästä linkistä.
Mustikkarisotto neljälle:
350 g riisiä
200 g mustikoita
lasillinen valkoviiniä
½ lasillista kermaa
40 g voita
1 sipuli
kanalientä
raastettua juustoa
350 g riisiä
200 g mustikoita
lasillinen valkoviiniä
½ lasillista kermaa
40 g voita
1 sipuli
kanalientä
raastettua juustoa
Sulata voi kasarissa ja lisää hienoksi pilkottu sipuli. Sipulin saatua hieman väriä, lisää riisi ja sekoita puukauhalla, jotta sulanut voi imeytyy riisiin. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää mustikat (säästä kaksi lusikallista koristeluun) ja kauhallinen kanalientä. Lisää lientä pikkuhiljaa sitä mukaa kun se haihtuu risotosta. Keittämisen lopuksi lisää kerma ja sekoita huolella. Kaada risotto kuumaan tarjoiluastiaan, koristele mustikoilla ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
Onpa erikoista ja samalla erikoisen kiehtovaa :-O Koska suklaapasta oli suussasulavaa, uskon tähänkin. Pastoista en välitä, mutta näin hullua on ehkä pakko maistaa. :-)
VastaaPoistaHirvimakkara ja mustikkarisotto kuulostaa kyllä inspiroivalta parilta! Vau! Aloin heti ajatella, millaista olisi variksenmarjarisotto. Tai puolukkarisotto tai katajanmarjarisotto :D
VastaaPoistaHuomaan kuitenkin olevani kaavoihin kangistunut, koska kuvaa katsellessa alkaa tehdä aivan hillittömän paljon mieli äidin tekemää riisihiutalepuuroa mustikkakeiton kanssa :))
Jos tykkää riisistä ja mustikoista niin tykkää varmaan tästäkin. :D
VastaaPoistaKatajanmarjarisottoa mäkin ehdin jo makkaroista haaveillessani miettiä. Variksen marjat eivät ehkä ole mun juttu (saako niitä kaupasta?), mutta puolukoilla tätä on kokeiltava ja ehkä lakoillakin, koske ne ovat vaan NIIN hyviä.
Nyt on ihan pakko vääntäytyä mustikkametsään (lue torille), niin mielenkiintoiselta vaikuttaa risotto ja sopii varmasti myös alati mahavaivaiselle ;)
VastaaPoistaPs. eilen söin iltapalaksi herkullisen mustikkamuffinsin kera kermavaahdon, kiitos!
t.äiti
En tiedä saako variksenmarjaa kaupasta... muistan isän keränneen joskus niitä, ja niitä kai laitettiin mehuihin mukaan.
VastaaPoistaNyt innostuin ja kaivoin Suomen marjat- kirjan esiin :D :
"Hedelmä on kiiltävä, musta ja mehukas luumarja. ... Keskimääräiseksi sadoksi on arvioitu 350 miljoonaa kiloa koko maassa ... Variksenmarja on siten Suomen satoisin marjakasvi, vaikka hehtaarisato onkin puolukkaa ja mustikkaa pienempi. Marjaa pitäisi hyödyntää paljon nykyistä tehokkaammin."
Hämmentävää!
kyllä on todella upea väri!!!
VastaaPoistamansikkarisottosi maistui Pastapäälle, joten ehkä kokeilemme tätäkin.
Ensimaistamalla tämä oli vähän outoa, mutta lopulta kuitenkin parempaa kuin mansikkarisotto, joka sekin oli mun mielestä todella hyvää. Eli kokeilemaan vaan!
VastaaPoista