Rypälerisotto

lauantai 10. tammikuuta 2009

Alkuperäinen ohje on BBC Foodin Saturday Kitchenistä ja James Martinin nimiin merkitty.
Tähän kylkeen olisi tosiaan sopinut viiriäinen tai joku muu siivekäs, mutta toimi yllättävän hyvin ilmankin ja yllättävän hyvin noin ylipäätään.

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1,5 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
5 dl kuumaa kanalientä
kourallinen vihreitä viinirypäleitä
(suolaa)
mustapippuria
parmesaaniraastetta

Kuori ja pilko sipulit pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita pannulla öljytilkassa hetki. Lisää pannuun riisi ja kuullota sitäkin hetki, riisi ei saa missään nimessä ruskistua. Lorauta pannuun valkoviini ja anna kiehua kunnes viini on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää sitten kauhallinen kanalientä ja anna taas haihtua. Jatka näin kunnes riisi on kypsää al dente. Sekoita aina nestettä lisätessäsi, halutessasi voit sekoittaa koko ajan. Riisi kypsyy 15 - 20 minuutissa.
Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Lisää rypäleet risottoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta mustapippurilla. Viimeistele valmis risotto parmesaaniraasteella. Anna vetäytyä minuutti ja tarjoile sitten heti.

4 kommenttia

  1. Kuulostaapa tosi herkulliselta risotolta!

    VastaaPoista
  2. Eikä edes yhtään erikoista, vaikka siltä saattais vaikuttaa. Maultaan siis.

    VastaaPoista
  3. mitä luulet, olisiko risotolle hyväksi jos rypäleet kuorisi? Hirveä homma, mutta pelkään että kuorissa on liikaa kirpeyttä...

    VastaaPoista
  4. Nelle: Voihan ne kuoriakin, mutta minun mielestäni ei ollut kirpeää ollenkaan. Käytin kivettömiä italialaisia rypäleitä, jotka ostin Stockmannilta.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements