Minulla on muutto edessä (toivottavasti jo ensi viikolla) ja siihen saakka välttelen visusti kaupassa käyntiä mikäli vain mahdollista. Luvassa on paljon risottoa; riisiä riittää, valkkaria riittää, liemikuutioita riittää ja risottoon voi upottaa oikeastaan mitä vaan.
Peruna-omenapihvit ovat kyllä jo joulun ja uuden vuoden välipäiviltä, mutta valmistusperiaate oli sama, eli varastojen tyhjennys. Pihvit olivat maukkaita, mutta tuotekehittelyllekin jäi vielä varaa. Minä söin pelkkiä pihvejä, mutta ne toimisivat varmasti paremmin lihan lisukkeena.
Peruna-omenapihvit ovat kyllä jo joulun ja uuden vuoden välipäiviltä, mutta valmistusperiaate oli sama, eli varastojen tyhjennys. Pihvit olivat maukkaita, mutta tuotekehittelyllekin jäi vielä varaa. Minä söin pelkkiä pihvejä, mutta ne toimisivat varmasti paremmin lihan lisukkeena.
6 – 8 pihviä
2 keskikokoista perunaa
2 omenaa
1 sipuli
1 rkl kuivattua timjamia
suolaa
valkopippuria
öljyä
paahdettuja mantelilastuja
2 keskikokoista perunaa
2 omenaa
1 sipuli
1 rkl kuivattua timjamia
suolaa
valkopippuria
öljyä
paahdettuja mantelilastuja
Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. Kuori kuumina ja purista perunanpuristajalla, siis sillä samaisella vehkeellä millä tehdään perunalunta. Kuori omena, poista siemenkota ja pilko kohtuullisen kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Paista sipuli ja omenoita pannulla öljytilkassa, kunnes ne omenat ovat vähän pehmenneet ja sipuli saanut hieman väriä. Lisää pannuun timjami ja sekoittele hetki. Sekoita perunat ja omena-sipuliseos keskenään. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Muotoile massasta pihvejä (jäähtynyttä massaa on helpompi käsitellä ja paistaa) ja paista pihvit kauniin värisiksi kuumalla pannulla kasviöljyssä (tai voissa). Koristele valmiit pihvit paahdetuilla mantelilastuilla.
Tää kuulostaakin hyvältä!
VastaaPoistaihana idea laittaa perunan kanssa omenaa ja mantelilastuja... taidan kyllä kopioida ideaa johonkin ruokaan :)
VastaaPoista