Panna cotta ja mustikka-limoncellokastiketta

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Panna cotta on yksi ihanimpia jälkiruokia mitä olemassa on! Ja kaiken lisäksi ylihelppoa tehdä.
Terveellisenä ajatuksena oli tehdä soija cottat, mutta soijajuomasta edellisenä iltana keittämäni kaakao oli niin karmaisevaa, että päätin hylätä kaikki terveysintoilut ja turvautua aina pettämättömään ehtaan kermaan.
Tein keitetyt kermaseni rengasmuotteihin, joista ne voi irrottaa lautaselle. Liivatetta pitää vain olla tarpeeksi ja muotit pitää tilkitä vuotamattomiksi. Teippasin muotteihin tiiviisti kelmua maalarinteipillä. Ohjeet kahdelle

Panna cotta

3 liivatelehteä
3 dl kermaa
1 dl sokeria
puolikas vaniljatanko

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, lisää puolikas halkaistu vaniljatanko.
Kuumenna kunnes sokeri on sulanut ja vaniljatangon sisus irronnut kermaan. Kerman tarvitsee vain kiehahtaa.
Siivilöi kerma muotteihin ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Mustikka-limocellokastike

2 rkl limoncelloa
2 rkl mustikoita
1 rkl sokeria

Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja kiehauta.
Lusikoi lämmin kastike panna cottan päälle.


4 kommenttia

  1. VIHDOINKIN! kyllä tätä ohjetta on odotettu.

    ai laav keitetty kerma. ja tämä kastike menee ehdottomasti kokeiluun, kun limoncelloakin löytyy.

    VastaaPoista
  2. Pannacotta on kyllä parasta, heti creme bruleen jälkeen :)

    Herkullisen kuuloinen mustikkasoosi, kokeilulistalle menee!

    VastaaPoista
  3. Merituuli ja Hannn: tuosta kastikeohjeesta tulee aika paljon kahdelle panna cottalle, mutta hankalampi on vähempää keittää. :) Saapa sit lusikoida kokki ylijäämät omiin suihin. Nam!

    VastaaPoista
  4. tehtiin tänään limoncellomustikkakastiketta ja oli huuuuurjan hyvää ja raikasta. tätä tehdään varmasti monesti!kiitos yksinkertaisesta, mutta ah niin ihanasta reseptistä (jota tuskin olisi tullut kokeiltua omasta ajatuksesta).

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements