Suklaakakkua ja juustokakkukeksejä

lauantai 21. tammikuuta 2012

Lapsi Prinsessa sai tässä taannoin nimenkin, valitettavasti sitä ei täällä paljasteta.

Sen sijaan paljastettakoon mitä nimiäisvieraille tarjottiin:

Lammaskeitoa
Leipää
Kirnuvoita

Täytekakkua
Suklaakakkua
Tuorejuusto-valkosuklaa-keksejä
Pullaa

Lammaskeitto oli niin mitäänsanomattoman tympeen mautonta, että eipä siitä sen enempää kuin anteekspyynnöt vieraille ja täytekakku oli sellaista ihan perusta, että eipä siitäkään nyt oikeen juttua lohkee. Pullakranssi oli äitin käsialaa.
Sen sijaan loput makeat tarjottavat ansaitsevat vähän postausta kun oli niin törkeen hyvää.



 














Suklaakakku

Ohje on ah niin ihanaisen Nigellan, joka ei voissa, sokerissa ja kermassa juuri säästele. Kuten alta voi lukea, on sokerin määrä tässäkin kaakkusessa aika huimaava.
Ihan ilman kommelluksia ei leipomus tämäkään valmistunut, otin ja keitin kakun kostukkeeksi tarkoitetun suklaasiirapin hellalle. Sehän nähkääs kivasti kiehuessaan kuohahtaa eikä niin millään pysynyt tuossa talouden pienimmässä kattilassa sisäpuolella. Ja voin kuulkaa kertoa, että ei ole ehkä mitään vittumaisempaa ylikiehuvaa kuin sokeri! Ensinnäkin se palaa kuumaan hellanlevyyn osuessaan ja savuaa ja löyhkää sen mukaisesti, toisekseen se roiskuu itseään viileämmälle hellanpinnalle valuessaan ja sitä on sitten ihan joka paikassa, kolmanneksi se on helvetin tahmeeta ja liimaa kaiken. Kuten kattilan tiskipöytään.
Mutta tuo valmis kakku, miten hyvää! Ihana kostea ja täyteläinen kakku, jota tein onneksi niin runsaasti, että sitä on vielä pakkasessakin näitä ankeita talvipäiviä makeuttamaan.
Erilaisesta kodinvehkeestä johtuen sovelsin vähän valmistusmetodissa. Jos omaa alkuperäisessä ohjeessa kerrotun kaltaisen terällisen monitoimikoneen, on kakun tekeminen ehkä jopa vielä helpompaa.

200 g jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
50 g kaakaojauhetta
275 g sokeria
175 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
1 rkl aitovaniljasokeria
80 ml ranskankermaa
125 ml kiehuvaa vettä
200 g tummaa suklaata rouhittuna


Laita uuni lämpiämään 175-asteiseksi ja vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.
Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta ja suklaarouhe mukaanlukien keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää ranskankerma ja sekoita. Sekoita taikinaan kuiva-aineseos. Lisää vielä kiehuva vesi sekoittaen.
Kaavi vuokaansa ja paista n. tunti, kokeile kypsyyttä tikulla.

Suklaasiirappi
1rkl kaakaojauhetta
125 ml vettä
100 g sokeria


Aloita siirapin tekeminen jo ennen kuin otat kakun uunista eli laita aineet kattilaan ja keitä 5 minuuttia.

Pistele valmiiseen kakkuun syviä reikiä kypsyydentestaamistikulla. Kaada siirappi tasaisesti vielä kuumalle kakulle. Anna kakun jäähtyä vuossa.
Kakun voi tehdä jo tarjoamista edeltävänä päivänä ja jättää vuokaansa muhimaan. Eikä tämä jääkaapissa huonommaksikaan muutamassa päivässä muuttunut.


























Tuorejuusto-valkosuklaa-keksit

On ne niin taitavia köökissäkin nuo ameriikkalaiset, Ameriikoissahan kaikki on suurempaa ja parempaa. Ihastuin ikihyviksi tähän ohjeeseen Pinterestin kautta ja myöhemmin samaisesta lähteestä löytyi myös toinen hiukan erilaisilla mittasuhteilla. Päädyin tekemään näistä oman yhdistelmän, mm. vaihdoin tumman suklaan valkoiseen. Tietty sen paperin, jossa oma yhdistelmäni olisi, heitin jo menemään. Suomennan tähän tuon jälkimmäisen kun se oli niinko enempi omalleni pohjana.
Ihan törkeen hyvää.

225 g huoneenlämpöistä voita
225 g tuorejuustoa
1 kuppi sokeria
1/2 kuppia tummaa sokeria
1 muna
1rkl vaniljauutetta
2 1/2 kuppia jauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 kuppia suklaazips


Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
Vatkaa voi ja sokerit. Lisää muna, juusto ja vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita jauhot ja sooda ensin keskenään ja lisää seos kuppi kerrallaan taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon suklaa.
Nostele taikananokareita ruokalusikalla leivinpaperiselle pellille. Paista 7-8 minuuttia tai kunnes reunat alkavat vähän tummua.


5 kommenttia

  1. Onnea Prinsessalle nimestä: mehän voitais pitää myös bloginimiäiset: "täten nimeämme sinut Prinsessakeittiön Lapsi Prinsessaksi (tms.)" Koska epäilemättä kyseinen henkilö tulee myös vaikuttamaan blogin sisältöön!

    Sairaan hyvältä kuulostaa tuo suklaakakku, että vielä siirapit kaadetaan sinne muhimaan...kuinka oon tämän Nigellalta missannut? (varmaan kun en oo kattonu/lukenu kun ekan tuotantokauden/kirjan)

    itseasiassa lammaskeittokin kuulostaa erinomaiselta ja omaperäiseltä valinnalta, ikävä jos tuotti pettymyksen. Epäilen kyllä vähän nimiäispaineiden alaista kohtuutonta itsekritiikkiä.

    Kaikenkaikkiaan ihanalta kuulostaa, hyvältä ja sellaiselta kotoiselta. Hyvä kun joku uskaltaa toteuttaa itsensä näköiset juhlat, eikä lähteä mukaan mihinkään kilpavarusteluun marsipaanivauvoista. (No nekin on kyllä ihania!)

    Meitin Urho 7v olis hakenu yhä uudestaan ja uudestaan noita pullansiivuja pöydästä.

    VastaaPoista
  2. Hyi hyi, huomasin ruman v-sanan!

    -ä:-)

    VastaaPoista
  3. Tämä suklaakakku näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
  4. Suklaakakku kuullostaa hyvältä,kun vaan ei sattuis mitään "onnettomuutta" sitä tehdessä.Olen kyllä kokenut samaa ja siksi ymmärsin hyvin tuon v-sanan:)
    Äitin tekemä kranssi näyttää tosi hyvältä!
    -s.s.-

    VastaaPoista
  5. Nanna: Seuraapa Nigellaa Facebookissa, sieltä tulee päivän resepti ja päivän vinkki joka päivä ihan omalle seinälle naps.
    Siitä mä tämän bongasin.

    Lammaskeiton onneton lopputulema tais johtua vähän väsymyksestä, mut ei aina voi onnistuakaan.

    Mä en välitä marsipaanivauvoista enkä voileipäkakuista. Herra Prinsessa valitsi koristeet toiseen ja mä toiseen täytekakkuun.

    Äiti: Ei sitä tilannetta oikeen voi muilla sanoilla kuvailla ja kyllä päästin ärräpäätä sen minkä kerkesin kun alkoi keittiöstä sihinä kuulua ja savu kohota, ihan Lapsi Prinsessan kuullen. :)

    Piparipulla: Ja oli herkullista ja tosi helppo tehdä vaikka pitää keitellä siirappiakin.

    S.S.: Kiitos ymmärryksestä ja pullakin oli eri hyvää.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements