Seitipannu

maanantai 9. tammikuuta 2012

Kun jo kertaalleen hyväksi havaitulle one-pottien linjalle on lähdetty, niin sillä jatketaan. Samaisesta lähteestä kuin edellisessä postauksessa on haettu inspiraatiota ja lupaan, että ei muuten jää tähän.
Alkuperäinen (taisi olla muuten se, josta kokeiltavien reseptien linkkilistaaminen lähti) vaikuttaa harvinaisen pliisulta tapaukselta, joten laitoin vähän lisäystä. Mulla ei myöskään ole yhtään sellaista pannua, joka kätsästi mahtuis suoraan hellalta uuniin, jotan ohjeistetusta valmistustavasta joutui tinkiin. Olis kyllä yks puukahvainen, mutta mitenköhän sillekin kahvalle käy jos sen uuniin työnnän..? Ruoka valmistui hellalla ihan ongelmitta.
Tuore aamulla merestä nostettu turska oli tuosta naapuruston gurmeeputiikista just päässyt loppumaan, mutta aina niin monikäyttöistä seitiä oli vielä pakastealtaassa muutama pakkaus jäljellä. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi noita sietibiittejä kutsutaan fileiksi.
Jämät toimivat seuraavana päivänä erinmaisesti pastan kastikeena, öliiviöljyllä vaan pikkasen jatkoin.

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pikkuchili
oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
muutama kappale (4) seitiä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl sokeria
kourallinen tummia oliiveja
2 rkl oliivinestettä
persiljaa

Kuori ja siivuta sipulit ja laita pannulle, murskaa pannuun chili. Nimenomaan kuivattua chilipalkoa tässä tarkoitetaan. Kuullottele hetki. Työnnä sipuleja sivummalle ja laita pannulle kalat, pakkauksen ohjeen mukaan jäisinä.
Purista pannulle halkaisemasi sitruunanpuolikkaan mehu. (Raasta sitruunasta kuori ennen halkaisua.) Paista pari minuuttia, käännä ja purista loputkin sitruunamehut kalapaloille.
Lisää pannuun sokerilla maustettu tomaattimurska, oliivit ja oliivien neste suolaa tuomaan. Keitä hiljalleen kunnes kala on kypsää.
Mausta valmis pannu silputulla persiljalla ja sitruunankuoriraasteella.


2 kommenttia

  1. Minäkin teen usein seitiä tällä tavalla, eli tomaattien ja oliivien kanssa mutta en laita sitruunaa :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla myös sitruunalla, toimi hyvin!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements