Paistettu riisi

maanantai 7. toukokuuta 2012

Paistettu riisi on mitä mainiointa hävikinminimoimisruokaa. Siihen voi hukuttaa joko ylijäämäriisit tai happamoitumista edeltävät kasvikset tai edellisen aterian muut jämät tai vaikka nämä kaikki.
Resepti on niin kovin yksinkertainen: Laitetaan pannulle hyvin kuumuutta kestävää kasviöljyä, vähän chiliä ja sopivasti jeeraa. Lisätään riisi ja muut paistettavat. Pyöritellään niin kauan, että kaikki ainekset on sekaisin ja kuumia. Sitten annetaan seistä koko homman kuumalla liedellä viitisen minuuttia, jotta pannun pohjimmainen riisi rapsakoituu.

Me syötiin tätä eilen, pannussa basmatiriisiä, kanaa ja kevätsipulia. Koska meillä ei syödä broileria, niin tällä kertaa tätä tehtiin kyl ihan tarkoituksella ilman mitään hävikkejä. Keitin Pajuniemen luomukanan jo edellisenä päivänä ja riivin lihat tähän. Liemi menee tulille tänään, siitä lisää myöhemmin siis. Tää oli vasta eka kana, jonka ostin eikä todellakaan jää viimeiseksi, tämä on se tuote, jota minä olen (koko ikäni) kauppoihin odottanut!

EDIT: Nyt kun tätä tarkemmin mietin, niin ainakin perinteisen broiskutuotannon mittapuin ja kriteerein jo pelkkä luomukana on herkkua hävikistä!

Kuvitusta Pajuniemen luomukanalasta

4 kommenttia

 1. Mulla paistui tänään
  riisin kanssa pekonia ja herneitä.

  VastaaPoista
 2. Mulla taas keittyi toissa viikolla kans elämän eka luomukananen. Valtavasti valveutuneempi kälyni sen kiikutti lahjaksi. Tein riivityistä lihoista kana hienohelmaa, se on sellainen vanha resepti, jota maun takia silloin tällöin teen, kanaa ja aurajuustoa ja banaania ja kermaan. Hyvää mutta heavyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa vähän ruottalaiselta flying Jacobilta, siihen tulee noiden lisäksi vielä pekonia ja pähkinöitä. Kerran vaan oon syönyt (ravintolassa!) ja herkkua oli. Pitää ehkä itekkin testata.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements