Tortellini on brodo

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kanaliemessa keitetyt tortellinit oli yksi mun lempiruokia Italiassa asuessa. Valmistus ei vaadi juuri minkäänlaista taitoa, senkun keität kanaa suolatussa vedessä pari kolme tuntia. Otat kanan pois ja keität tortellinit liemessä. Kanan kanssa veteen voisi laittaa toki jotain mausteitakin.
Olis pitänyt tehdä tortellinit itse, nää kaupan juusto- ja basilikatäytteiset eivät olleet ollenkaan mun makuun. Herra Prinsessalle sen sijaan maistui hyvin, ettei ne ihan kelvottomia voineet olla.

Kana on siis se eläin, joka munii kananmunia. Broileri on se eläin, jolla on julmetut rinta- ja reisilihakset. Se on vähän niinkuin epäeläin mun mielestä. Luomukana on se eläin, joka munii luomumunia. Sitten kun se ei enää muni, se ei ole teurasjätettä vaan todella hyvää ihmisruokaa.
Mä jo paistetun riisin yhteydessä kehaisin näitä Pajuniemen luomukanoja, joita pakastettuina myydään, ainakin Stockmannilla. Mä olen odottanut tätä kotimaista vaihtoehtoa kuin kuuta nousevaa jo piiiitkään. Jos näiltä lihataloilta kysyy, niin ei varmaan ole ollut aiemmin kysyntää. Toivottavasti tätä ostaa siis muutkin kuin minä. Stockalla hinta oli jotain 13 euroa kilo ja siinä on ihan varmasti vähän Stocka-lisää, mutta se ei musta silti ollut vielä liikaa.


1 kommentti

  1. Minulla on blogi osoitteessa http://www.esirukouksia.blogspot.com joka nimestä päätellen sivuaa paljon hengellisiä asioita. Hengellisten asioiden lisäksi siinä on paljon asiaa myös yhteiskunnasta, politiikasta, lastenhoidosta ja erilaisista sairauksista. Ja tuon siinä esiin myös haaveitani ja unelmiani. Kannattaa tutustua blogiin, jos koet olevasi siitä kiinnostunut. Linkkilistassa siinä on linkkejä myös muihin blogeihin ja osittain blogini on myös minun tekemä tietokanta minun lääkärilleni siitä, miten voisi minun tyyppisiä potilaita hoitaa ja miten huomioida vamma ja toimintarajoite. Tervetuloa tutustumaan blogiin!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements