Rahkapulla

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pullapohjainen rahkapiirakka on yksi parhaita kevätjuttuja. Oikeastaan olisin halunnut rahkapullia, sellaisia käteen sopivia, mutta kovassa flunssassa pullan pyörittäminen ei tuntunut järin hyvältä idealta, pellillinen sen sijaan valmistui ilman sen suurempaa vaivaantumista kun taikinahommat hoitaa yleiskone.
Olihan tässä sellainen dementian hetki, että taikinan kohotessa mietin sängyllä flunssassani pötkötellessä, että ihan kuin jostain tulis vieno pullataikinan tuoksu. Ehkä tunnin päästä nousin ylös ja nuuskutin ihan selkeen pullataikinan tuoksun kylppäristä. Piti ihan mennä sinne kylppäriin saakka, että muistin taikinan olevan olemassa ihan oikeasti eikä vain aisteissani, siellä se kohosi saunan ylälauteella. Että voi hyvää päivää vaan...

Pullataikinan ohje kandee muuten katsoa jauhopussin kyljestä, ei voi mennä pieleen. Pellilliseen menee rahkaa kaksi purkkia. Lisäksi yksi kanamuna ja jonkun verran sokeria. Mä olen ihan tosi hyvä leipomaan pullaa ja tämäkin piirakkainen oli ihanan pehmeää ja kuohkeaa. Ohut rahkakerros varmisti, että pohjakin kohosi uunissa upeasti.
Lapsi Prinsessa perkules ei arvostanut. Annoin ison lämpimän reunapalan sille. Se sylkäisi maistiaisen saman tien suustaan ja heitti pullan kädestään perään.


6 kommenttia

 1. Aah näitä lapsuuden herkkuja. Muistanko väärin, vai oliko näissä meillä rusinoita mukana.. Kyllä on kaikkea suomalaista aina ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan myös rusinoita, mutta parempaa ilman.
   Ja niinhän se menee, että ulkomailla ikävöi aina kaikenlaista mitä täällä ei sit kuitenkaan kaipaa niin pätkääkään. :)

   Poista
 2. Rahkapulla kuuluu tääläkin ihan ykköspullaherkkuihin voisilmäpullien kanssa. Kerran olen itse tehnyt ja taikina ei kohonnut ollenkaan.. Suutuin ja päätin, etten tee enää koskaan tyhmää rahkapullaa. Töissä inisin kuitenkin asiasta ja sain kuulla, että olin laittanut hiivan aivan liian kuumaan nesteeseen ja sen takia taikina ei noussut sitten yhtään. Mä en ole siis kovin hyvä leipomaan pullaa, mutta lupaan yrittää uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sen nesteen niin hirmuisen lämmintä tartte oikeesti ollakaan, kunhan ei jääkylmää. Yritä siis ihmeessä uudestaan. Kunnon vaivaus on tärkee. Jäämme odottamaan siis odottamaan pullaraporttia.

   Poista
 3. Ihana kuva, kumminkin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pieni apuri ehtii aina paikalle ennen kuin kuvat on otettu. Ja kyllä tuo pullakin alkoi ensijärkytyksen jälkeen kelvata.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements