Valokuvauskurssilla

torstai 25. huhtikuuta 2013

Tiedättekö, valokuvaus on hemmetin vaikeeta. Kuulostaa niin kovin helpolta, ota kuva ja tadaa. Mutta ei se ole. Varsinkin ruokakuvaus on vaikeaa. Sapuskeen pitäisi näyttää herkulliselta mutta myös itseltään, lauteselle lätkäisty annos on harvemmin kumpaakaan. Kotona blogiin kuvia räpsiessä on myös aika rajoitteinen ja ruoka-aikaan suurimman osan vuodesta erittäin epäedullinen valaistus.
Oman lisänsä hommaan tuo ehtivät pienet kädet, ehtivät pienet kissat ja kuumat astiat, nopea pitää olla. Lisäksi pitää ymmärtää tekniikkaa ja valoa ja omata arsenaali kaikenlaista härpäkettä.Oi sitä onnea kun Blogiringin jäsenenä pääsin osallistumaan ruokakuvauskurssille yhdessä kahdeksan muun bloggaajan kanssa. Puoliautomaattiset asetukset olen uskaltanut hylätä jo jokunen aika sitten edellisen kurssittautumisen jälkeen ja nyt sain opastusta viimeisinkiin teknisiin kompastuskiviin, erityisesti valkotasapainoon ja kuvankäsittelyyn. Vaihdoin kuvamuodon jpg:stä raw:hon, iso ero. Minulla ei ole vielä mitään oikeaa kuvankäsittelyohjelmaa vaan käytän Picasan ja iPhoton toimintoja, niillä pärjään vielä ihan kivasti. Kurssin edukatiivinen suurin anti on ymmärrys etukäteissuunnittelun tärkeydestä. Siihen pystyy kotonakin. Pieni kasa rekvisiittaa, sopiva kuvauspaikka, krääsät ja jalusta valmiiksi. Sitten ruoka ja räps. Ei niin, että ensin ruoka, sitten alat miettiä mihin sen laittaisi kuvattavaksi että olisi edes vähän valoa ja missä keneltäkään ei pala näpit eikä ruoka katoa parempiin suihin ennen kuin se päätyy pöytään, miellellään vielä lämpimänä.
Uuden opetteleminen on tämän vuoden teemana muutenkin, joten miksipä en opettelesi myös oikeasti hyväksi valokuvaajaksi. On siihen muutkin pystyneet, joten miksen minäkin!9 kommenttia

 1. Kaikesta ammennetusta viisaudesta huolimatta vieläkin liian iso osa mun kuvauksia alkaa Ensin ruoka sitten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tuppaa meneen, että oppi uppoo hitaasti. :D

   Poista
 2. OI onnekas:) Minäkin niin olisi tuollaisen tarpeessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin pieneen kuvamuokkaukseen nyt kun kerta osaan ja muutin tein uusiksi parin postauksen kuvat. :)

   Poista
 3. Vinkki: Muista että syväterävyysalue itseesi päin on lyhyempi kuin poispäin. Helpommin jää baakelsin etuosa pehmeäksi kuin takaosa, ja etuosan terävyys on tärkeämpi kuin takaosan. Mutta jo nyt onnistunut kuva, hyvä bokeh! PS: RAW is king.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Anna tulla lisää vaan, kaikki tulee tarpeeseen. :)
   Varsinkin kotiolosuhteissa toikin on silleen hankala kun jos pienentää aukkoa niin sulkija-aika on äkkiä niin pitkä, että olis pakko olla se jalusta. Mutta kato pikkuhiljaa se tästä alkaa rullata. Kehitys on kuitenkin jo melkein huimaa vuoden takaiseen verrattuna kun ekan kerran avasin kameran manuaalin ja selvitin itselleni miten se oikeesti toimii.

   Poista
 4. Mä oisin niin tällasen kurssin tarpeessa.. aina mielessä mutta eipä mulla taida olla mahdollisuuksia moiseen vielä aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vielä kurssille pääset! Tosin musta sun kuvat on jo nyt upeita!

   Poista
 5. Oli varmasti antoisa kurssipäivä! Teillä oli tosi sopivankokoinen porukkakin, 20 henkinen ryhmä olisi ollut liian iso. Nyt vaan harjoittelemaan kovasti! :)

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements