Omenahillokakku toscalla

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ainakin osa kanssabloggaajista muistanee hillokakun? Sitä leivottiin muutama vuosi takaperin joka blogissa ja tapana oli paistaa se lasipurkissa. Hillokakku ansaitsee erinomaisuudessaan uuden tulemisen!




3 kananmunaa
sokeria
3 dl omenahilloa (sosetta)
jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa

Ota kaksi juomalasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa toiseen sokeria siten, että sitä on tasan yhtä paljon kuin muniakin. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (useamman minuutin vatkaus täydellä teholla). 
Kääntele munasokerivaahtoon omenahillo.
Mittaa jauhoja juomalasi täyteen (oletus, että lasi ei ole 2,5 desiä suurempi). Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne parissa erässä taikinaan. Sekoita varovasti.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja hyvin jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

100 g voita
1 dl sokeria
1 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl mantelilastuja

Mittaa kattilaan voi, sokeri ja maito. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää vielä mantelilastut ja keitä sekoitellen 10 minuuttia.
Ota kakku uunista ja levitä tosca kakulle. Paista vielä 10 minuuttia kunnes kuorrute on kauniin väristä.
HUOM. Kakun kokonaispaistoaika on noin 50 minuuttia.

3 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements