Kukkakaalicouscous

lauantai 22. helmikuuta 2014

Kukkakaalicouscous kuuluu niihin pitkään suunniteltuihin ruokiin, joita on vaikea saada aikaiseksi, koska niin monta työvaihetta. Pilkkominen, keittäminen, hienontaminen, paistaminen, siinä kaikki työvaiheet. Lopulta kun tähän haasteeseen tartuin, meni aikaa ehkä 15 minuuttia. Kaikki tämä kauhea vaiva kannatti ehdottomasti kokea, todella mainio lisuke, joka kävisi monenlaiselle kasvikselle, kalalle ja lihalle.
Teen usein peruscouscousia, johon heitellään sekaan pääasiassa erilaisia kasviksia, kukkakaalimuru sopisi siihenkin.

Kukkakaalicouscous

1 iso kukkakaali
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl öljyä
(suolaa)

Leikkaa kukkakaali paloiksi, vartta voi myös käyttää, mutta se kannattaa pilkkoa kukintoja reippaasti pienemmäksi. Höyrytä kukkakaalia muutama minuutti. Jauha muruksi monitoimikoneessa, suosittelen suoriutumaan tästä parissa erässä.
Sulata isolla pannulla voi, likistä valkosipuli. Lisää pannuun valkosipuli, öljy ja kukkakaalimuru. Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti sekoitellen.
Poista valkosipulinkynsi ennen tarjoilua. (Mausta suolalla.)




2 kommenttia

  1. Kukkakaalicouscousia minunkin on pitänyt kokeilla. Ehkä nyt saan aikaiseksi, jos ei se tuon aikaa vievempää ollutkaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, homma oli todella paljon nopeempaa ja yksinkertaisempaa kuin noin äkkiseltään arvaisi.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements