Kauden ensimmäiset persikat

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Rrrrakastan persikoita! Erityisesti nektariineja, joissa on valkoinen hedelmäliha ja niitä pari vuotta sitten vihdoin ja viimein Suomenkin kaupoihin päätyneitä littupersikoita. Kutsun kumpiakin sujuvasti persikoiksi, ne ovat oikeasti sama hedelmä, sille sileäkuoriselle on vaan joku kekkonen keksinyt antaa kauppanimeksi nektariini.
Persikka on niin ihanan monikäyttöinen. Sellaisenaan, jugurtissa, smoothiessa, salaatissa, grillattuna, lisukkeena lihoille, leivonnassa..

Me laitettiin Lapsi Prinsessa I:sen kanssa kauden ensimmäiset persikat salaattiin retiisien ja fenkolin kanssa, ai että oli hyvää!


a

Persikkasalaatti

persikoita
retiisejä
fenkolia
salaattia
suolaa
oliiviöljyä

Lohko ja kuutioi persikat, lohko retiisit. Siivuta fenkoli ohuelti, revi salaatinlehdet. Mausta salaatti sormisuolalla ja hyvällä oliiviöljyllä.

Pistin blogin ulkoasun uusiksi, hankin teeman Etsystä. Olin niin pitkään tyytymätön edelliseen, alkoi jo haitata postausintoakin sen rumuus. Itse olen oikein tyytyväinen, varmaan muokkaan vielä värejä ja ainakin kokeilen kolmipalstaisuutta. Mitäs te lukijat tykkäätte?


8 kommenttia

 1. HIENO! Ja kiitti vinkistä, suuntaan saman tien template-ostoksille.

  PS. Rakstan itsekin persikoita, kaikenlaisia sellaisia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Ostin omani täältä: https://www.etsy.com/shop/PhotographicElements. Kaikki teemat on responsiivisia (toimivat mobiilissa) ja niitä voi muokata bloggerin editorilla. Koodata ei tarvinnut osata onneksi yhtään ja oli tosi helppoo kaikin puolin.

  VastaaPoista
 3. Ihana salaatti ja ja niin keveä uusi look blogissasi. Koskahan mä ehtisin tehdä kevätsiivot? Edes blogissa, siis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kevätsiivous ei oikein muualla etene, niin onneksi sentään täällä. :) Kyllä tätä oli suunniteltukin jo iät ja ajat, harkitsin vakavasti myös siirtymistä WordPressiin. Mut nyt olen itse taas tyytyväinen ja voin unohtaa muuttoaikeet.

   Poista
 4. Ihana yhdistelmä makeaa ja retiisin raikasta makua.

  VastaaPoista
 5. Hedelmäallergisena harmittaa, kun ei voi käyttää tuoretta persikkaa enää mihinkään - itsekin tykkäsin siitä kovasti ennen allergian puhkeamista. Mutta pizzaan sitä ei kyllä kannata laittaa, eikä banaaniakaan (nämä eivät siis ole omia kokeilujani!).

  VastaaPoista
 6. Juu ei persikoita mihinkään suolaisiin ruokiin! Banaani nyt käy, muttei kyllä pitsaan. :) Persikoista tulee ihana makea piirakka.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements