Suklaa-toffeepopcornit

maanantai 12. toukokuuta 2014

Kinuskikissa eli Sini Visa on tehnyt liian ihanan kirjan, Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi). Tosi kauniit kuvat, tosi kaunis taitto, ihania leivonnaisia. Tekis mieli kehua silleen kiusallisen paljon, mutta ehkä riittää kun kerron, että kokeilen ehkä joka ohjetta ja olen lukenut kirjan nyt noin kahdeksan kertaa kokonaan.

Ensimmäisenä testiin menivät Lapsi Prinsessa II:sen syntymäpäiväjuhlissa tarjotut suklaa-toffeepopcornit. Lapsi Prinsessa I ei koko juhlien aikana leikkinyt muiden lasten kanssa vaan istui pöydän ääressä syömässä näitä. Olin luvannut, että saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja kyllä se jaksoikin, ihan niin paljon, että jossain vaiheessa oli jo pakko hieman pyörtää lupausta ja käskeä pitää pientä taukoa. Yli puolet vieraista pyysi saada viedä poppareita kotiinkin ja reseptiä kyseltiin. Ja kaikkien todennäköisyyksien mukaan mun olis pitänyt vetää näitä överit jo valmistuvaiheessa, mutta yllättäen nämä eivät koostumuksensa vuoksi olleetkaan mun mieleen, en siis ehkä olekaan perso kaikelle ylimakealle!

1 pss Omar-karkkeja
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
50 voita
pari litraa popcorneja

Pistä kattilaan Omarit ja kerma ja keittele hämmennellen kunnes karkit ovat sulaneet. Säädä hellan lämpö mahdollisimman pienelle ja lisää voi ja suklaa paloina. Sekoita kunnes seos on tasaista.
Kaada kulhoo popcornien päälle ja sekoita. Jaa lusikalla muffini- tai minivuokiin.


Olen saanut kirjan blogin kautta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements