Ensi-iltapirskeiden couscous-salaatti

lauantai 10. toukokuuta 2014

Eilen ensi-iltansa sai Tanssiteatteri Hurjaruuthin tiloissa Gnab Collectiven Polku. Polulla tehdään elämää ohjaavia valintoja ja teatteritila tuoksuu metsälle. Siis ihan oikeasti tuoksuu.

"Polkuja on monenlaisia. Yksinäinen metsäpolku. Kaupunkipolku sementtilabyrintissä. Hiekkapolku rannalla.
Osa poluista risteilee, haaroittuu, osa kulkee yksin. Toisilla on selkeä suunta, toiset ovat täynnä mutkia.
Näyttämöteos “Polku” tutkii millaiset asiat vaikuttavat siihen, millaisia polkuja kuljemme. Onko elämä tietoisten päätösten seurausta? Mikä on sattuman ja intuition merkitys? Miten oman polun tunnistaa?"

Polkua esitetään tänään ja pariin otteeseen ensi viikolla ja esityskausi jatkuu elokuussa. Tarkat ajat ja lipputiedot näet täältä.

Prinsessa-cateringilta pyydettiin enskaribileisiin ruokaisa salaatti ja joku jälkiruoka. Päädyin couscous-salaattiin ja jälkkäriksi valikoituivat aina yhtä suositut mokkapalat. Couscous-paketti on mitä oivin valinta kun pitää tehdä ruokaisaa salaattia ja sitä varmempi valinta se on mitä enemmän on ruokittavia. Kyseiseen viljatuotteeseen olen turvautunut viime aikoina muutenkin aika usein, niin pienellä vaivalla saa niin upeita ja maukkaita arkiaterioitakin. Jos et siis tätä tuotetta ole vielä kokeillut, niin suosittelen korjaamaan tilanteen.
Couscous-kikhernesalaatti (noin 30 hlö:lle)

Pakettillinen couscousia
puolikas sitruuna
2 dl oliiviöljyä
1 tlk kikherneitä
500 g kirsikkatomaatteja
1 prk kalamata-oliiveja
nippu kevätsipulia
iso jääsalaatti
suolaa
mustapippuria
tuoretta minttua

Keitä reilusti vettä suosi vedenkeitintä. Mittaa couscous-ryynit kulhoon, jonka saat helposti peitettyä. Mittaa päälle saman verran kiehuvaa vettä kuin mitä astiassa on ryynejä, ehkä vielä desi päälle. Peitä kannella ja anna hautua kuutisen minuuttia.
Mittaa astiaan sitruunamehu ja oliiviöljy, sekoita huolellisesti haarukalla, jotta couscous erottuu.
Purista kirsikkatomaateista siement ja kuutioi ne. Poista oliiveista kivet ja leikkaa neljään osaan. Lisää salaattiin tomaatit, oliivit ja kikherneet. Mausta suolalla, pippurilla ja revityllä mintulla.
Lisää salaattiin viimeiseksi revitty jääsalaatti, couscous saisi olla vähän jäähtynyttä ennen salaatin lisämistä. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria mikäli tarpeen.
Voit tarjoilla heti tai antaa jäähtyä. Tämän salaatin voi siis tehdä jo hyvissä ajoin ennen bileitä.
Ruoanlaitto on usein polun valitsemista, kukapa ei kysyisi itseltään monta kertaa viikossa mitä ihmettä sitä tänään kokkais. Tästä Polun hienosta flyerista pitäisi kehittää ruokaversio, nopeilla 'parsa vai porkkana' -tyyppisillä kysymyksillä päätyisi varmasti usein itselle uusiin tai ainakin pöydässä harvemmin nähtyihin resepteihin ja vähän mielikuvituksellisempaan syömiseen kuin iänikuisella kaupan hyllyn tuijottamisella.Yhteistyössä Cnab Collective

1 kommentti

  1. Kollektiivi kiittää. Toimi! Ja mokkapaloja jäi sen verran yli, että ainakin allekirjoittanut sai aloittaa enskarin jälkeisen aamun ihanasti kahvilla ja herkulla.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements