Nektariini-rosmariinihillo

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Mitä tehdä niille parille ylikypsymään päässeelle hedelmälle, joiden syöminen onnistuu enää lavuaariin nojaten ja mehua kyynärpäistä tippuen? No tietenkin hilloa!
Hillon tekeminen kotona on muutenkin ihan mahottoman yksinkertainen juttu, minusta hilloja ei kannattaisi ostaa kaupasta ollenkaan, ellei nyt jotain ihania erikoisuuksia. Mutta kyllä niitä erikoisuuksia voi kotonakin tehdä, vaikka minkälaisia. Hillojen raakaa-aineiksi kun käyvät yrtit ja vihanneksetkin. Chilihillokin on suorastaan trendikästä.
Pieni purkillinen taikka pari kotikeittoista hilloa on myös mitä oivin lahja/tuliainen kyläreissulle. Väitän, että ihan jokainen meistä kerää kaapin takanurkkaan tyhjiä lasipurkkeja pahan päivän tai säilöntäinspiraation varalle, joten ei jää hillo purkistakaan kiinni ja näppärämpi/viitseliäämpi askartelee kylkeen vielä hienot etiketit!



Nektariini-rosmariinihillo (noin 1 pieni purkillinen)

4 erittäin kypsää nektariinia
1 oksa rosmariinia
1 dl hillosokeria

Poista nektariineista kivet ja kuori ne (voit jättää muuten kuorimattakin, hillosta tulee silloin punaista). Soseuta hedelmät sauvasekoittajalla. Laita sose paksupohjaiseen kattilaan, lisää rosmariini ja hillosokeri. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kuori mahdollinen vaahto.
Purkita kuumana lasipurnukkaan, sulje purkki ja anna jäähtyä.

4 kommenttia

  1. Rosmariini ja nektariini, kaksi minun suosikkiani! Tätä teen viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Herra Prinsessan mieleen tämä oli erityisesti, tuli kuulemma mieleen hänen toinen kotimaansa Italia.

      Poista
  2. Oooh, tätä on testattava! Allergisena kun en pysty syömään tuoreita nektariineja vaikka niiden mausta kovasti tykkäänkin. :) Taidanpa ostaa kerralla sellaisen kilon rasian keittiönpöydälle kypsymään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nektariineista voi leipoakin vaikka mitä herkullista!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements