Paahdetut kurpitsansiemenet

tiistai 18. marraskuuta 2014

Ota kurpitsasta talteen siemenet ja paahda ne joko suolaisiksi tai makeiksi, mausteisiksi tai miedoiksi. Paahdoitpa mitenkä tahansa, on lopputulema herkullinen ja terveellinenkin naposteltava. Mausteiksi käyvät esimerkiksi chili, kuivatut yrtit ja perinteiset kurpitsamausteet kaneli, inkivääri, maustepippuri ja muskotti. Rasvana voi käyttää joko öljyä tai voita.
Yhdestä (hokkaido)kurpitsasta saa siemeniä pari-kolme desiä. Enemmän kuin äkkiä arvaisikaan ja hyvä niin sillä näihin tulee himo!

Paahdetut makeat kurpitsansiemenet

yhden kurpitsan siemenet
1 rkl voita
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
0,5 tl sormisuolaa

Irrota siemenet säikeistään mahdollisimman huolellisesti. Laita siemenet lävikköön ja pese ne. Painele kuiviksi keittiöpyyhkeen sisällä ja levitä kuivumaan noin puoleksi tunniksi. Siemenet jäävät väkisinkin vähän kosteiksi, se on niiden luonne.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen muut mausteet. Sekoita voi-mausteseos siemeniin. Paahda uunissa 15-20 minuuttia. Tarkkaile paahtoa, siemen palavat herkästi.
Anna jäähtyä kunnolla ennen nauttimista ja jos jotain sattuisi jäämään niin säilytä ilmatiiviisti.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements